Fotó: dvsc.hu

Korábbi válogatott játékosok szóltak be Dzsudzsáknak: "Senki sem támogatja, hogy valaki ajándékba kapjon meccseket"

Hrutka János, Esterházy Márton és László Csaba sem nézi jó szemmel, hogy Dzsudzsák Balázs visszatér a válogatottba a görögök ellen, illetve azt sem, hogy a játékos szerint előfordulhat, hogy nem ez lesz az utolsó meccse a nemzeti csapatban.
Nyikes Zoltán 2022. szeptember 30., péntek 11:52
Fotó: dvsc.hu
Hrutka János, Esterházy Márton és László Csaba sem nézi jó szemmel, hogy Dzsudzsák Balázs visszatér a válogatottba a görögök ellen, illetve azt sem, hogy a játékos szerint előfordulhat, hogy nem ez lesz az utolsó meccse a nemzeti csapatban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. szeptember 30., péntek 11:52

Mint ismert, a magyar válogatott előző Nemzetek Ligája-mérkőzését követően erősítette meg Marco Rossi szövetségi kapitány, hogy a Görögország elleni felkészülési találkozóra meghívót kap Dzsudzsák Balázs is, aki így 109. alkalommal fog szerepelni a nemzeti csapatban, ezzel pedig rekorderré válik az örökrangsorban.

A 35 éves játékos ezt követően a Rádió1-en azt nyilatkozta, hogy ez nem azt jelenti, hogy a görögök elleni meccset követően már nem lehet válogatott, ezzel pedig olajat öntött a tűzre - írja a blikk.hu.

– Meglepődtem Balázs nyilatkozatán. Ha úgy érzi, helye van még a csapatban, és szeretne tovább játszani, abban az esetben értelmetlen búcsúmeccset rendezni. Szenzációs, amit elért a válogatottal, de azt figyelembe kell venni, hogy a kapitány az elmúlt időszakban nem számolt vele, nélküle építette föl a csapatát – vélekedett László Csaba, az FTC korábbi vezetőedzője, a Csíkszereda jelenlegi sportigazgatója.

Hrutka János szerint nincs jó üzenete az ügynek.

– Emlékezhetünk, amikor Király Gabi és Juhász Roland is búcsúmeccset kaptak a svédek ellen 2016-ban, 3 hónappal a belgák elleni Eb-nyolcaddöntőt követően. Eddig úgy tűnt, Balázs is búcsúmeccsként kezeli ezt, hiszen benne van a nevében: búcsú, búcsúzás. 

Ahhoz, hogy ez létrejöhet, eleve sok ember jóindulata szükséges, hiszen három éve játszott utoljára a válogatottban. Nincs jó üzenete annak, ami körülötte zajlik

– véli a korábbi válogatott hátvéd.

Esterházy Márton szerint az ügy a volt válogatott játékosokban is visszatetszést kelt.

– Senki sem támogatja, hogy valaki ajándékba kapjon meccseket, a válogatottság nem erről szól. 

Mindenki tudja, mit tett le az asztalra Balázs, de ha az elmúlt három évben nem teljesített úgy, hogy válogatott legyen, most már nem ennek kellene lennie a fő szempontnak – mondta a nemzeti együttesben 29-szer szerepelt támadó.

Olvastad már?
Kubatov: "Mindig eggyel nagyobb edzőt kell hozni, mint a csapat" - a Fradi ezt a két játékost adhatja el legalább 3 millió euróért
Kubatov Gábor szerint örülni kell annak, ha a sikeres nemzetközi szereplést követően keresettebbek lesznek a játékosok, mert az értékesítésükkel jelentős haszonra tennének szert.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz