Kondás először beszélt a távozásáról: "Feszült volt a légkör, nincs kapcsolatom a DVSC-vel"

A júliusban lemondott és több mint 15 év után távozott szakembernek nem ajánlott fel másik állást a Loki.
Dudás Gábor 2016. november 25., péntek 8:32
A júliusban lemondott és több mint 15 év után távozott szakembernek nem ajánlott fel másik állást a Loki.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 25., péntek 8:32

A nyáron távozott a DVSC kispadjáról Kondás Elemér, aki azóta keveset hallatta a hangját. A tréner most viszont megszólalt és lemondása okairól beszélt.

Azért döntöttem akkor a távozás mellett, mert sem a pályán, sem azon kívül nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettem volna. A csapatban sem láttam azt a tüzet, amelyet korábban olyankor, amikor gyengébben ment a futball és hullámvölgybe kerültünk. Korábban éreztem az erőt a gárdában és tudtam, hogy ki tudunk lábalni a gödörből, most ezt nem éreztem. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy feszült volt a légkör a csapat körül, ezért úgy gondoltam, ha jön egy új edző, akkor megnyugszanak a kedélyek és a társaság jobban fog teljesíteni – mondta a haon.hu-nak.

 

Kondástól megkérdezték, hogy miként értékeli a Loki teljesítményét azután, hogy távozott a posztjáról, ugyanis úgy tűnik, a váltás eddig nem hozott látványos eredményt, azonban a tréner nem kívánt állást foglalni az ügyben.

Mivel nem én irányítom az együttes szakmai munkáját, nem az én kompetenciám a csapat teljesítményének az értékelése – tette hozzá.

 Mint kiderült, a klub egyelőre semmilyen pozíciót nem ajánlott föl az edzőnek, aki több mint tizenöt évet töltött el a Nagyerdőn (266 meccséből 143-mat megnyert, 62-n döntetlent játszott és 61-en vereséget szenvedett).

Nincs kapcsolatom a DVSC-vel, ugyanis a klubtól nem kaptam semmilyen ajánlatot. 2001 márciusában Makray Balázs és Pajkos János invitálására kezdtem el edzősködni a klubnál, nyolc évet töltöttem el a második csapatnál, több mint hét évet pedig az első gárdánál, utóbbinál voltam két esztendeig pályaedző, öt és fél évig pedig vezetőedző. Az elmúlt másfél évtizedet pozitívan értékelem, az aktuális csapataimmal tizenkétszer dobogón végeztünk, vagy kupát nyertünk. Nyilván a legbüszkébb 2012-re vagyok, amikor veretlenül nyertük meg a bajnokságot és a Magyar Kupát is – vette számba eredményeit.

Kondás cáfolta, hogy a DVTK-nál merült volna fel a neve, de nem tagadta, várja az újbóli lehetőséget az edzősködésre.

Természetesen várom a következő megkeresést, remélem, hogy hamarosan megadatik. Negyvenegy esztendőt töltöttem a labdarúgásban, szeretnék a sportágban dolgozni a jövőben is.

 

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz