Hihetetlen jelenet az NB I-ben: Kassai a piercingje miatt nem engedett pályára egy játékost - fotók

Egy nem mindennapi, Debrecenben mégsem teljesen ismeretlen jelenet miatt tíz emberrel kezdte meg a DVSC elleni összecsapást az újonc ZTE. Kassai Viktor Barczi Dávid piercingjét már kiszúrta, egy éve a Loki-légiós gyűrűje nála megúszta.
Dudás Gábor 2019. augusztus 19., hétfő 17:12
Egy nem mindennapi, Debrecenben mégsem teljesen ismeretlen jelenet miatt tíz emberrel kezdte meg a DVSC elleni összecsapást az újonc ZTE. Kassai Viktor Barczi Dávid piercingjét már kiszúrta, egy éve a Loki-légiós gyűrűje nála megúszta.
Szerző: Dudás Gábor 2019. augusztus 19., hétfő 17:12

Mint arról beszámoltunk, az újonc ZTE nagy csatában maradt alul Debrecenben az OTP Bank Liga 3. fordulójában, 3-2-s vereséget szenvedve a tavalyi bronzérmes otthonában.

A gólgazdag és eseménydús találkozót egy egészen furcsa jelenet vezette fel: a kezdősípszó előtt máris változtatnia kellett Dobos Barnának, a ZTE trénerének az összeállításon,

Barczi Dávidot ugyanis fülpiercingje miatt nem engedte a pályára Kassai Viktor játékvezető, így Babati Benjáminnak kellett érkeznie helyette. Emiatt emberhátrányban kezdte meg a vendégcsapat a találkozót, és gyorsan gólt is kapott egy szögletet követően.

Kassai ezt a szabályt követte egyébként döntéséve:

A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami veszélyes. Mindenfajta ékszer (nyaklánc, gyűrű, karkötő, fülbevaló, bőrpánt, gumipánt, stb.) viselése tilos, azokat le kell venni. Az ékszerek ragasztószalaggal történő
lefedése nem megengedett.

A játékosokat a mérkőzés kezdete, a cserejátékosokat a pályára lépés előtt kell ellenőrizni. Amennyiben a játékos nem engedélyezett/veszélyes felszerelést vagy ékszert visel a játékvezetőnek:

• gondoskodnia kell arról, hogy a játékos levegye azokat;

• gondoskodnia kell arról, hogy a játék következő megállításánál a játékos elhagyja a játékteret amennyiben nem képes, vagy nem akar eleget tenni az utasításnak.

Figyelmeztetni kell a játékost, aki nem tesz eleget az utasításnak, vagy ismét viseli az eltávolítandó felszerelést vagy ékszert..

"Tudom, mit mondanak ki a szabályok, de..."

Mint kiderült, Barczi testékszerét - amelyet nagyjából fél éve visel - csak egy speciális fogóval lehetett volna eltávolítani, erre viszont nem volt lehetőség ilyen gyorsan, ezért aztán nem léphetett pályára a korábbi újpesti és diósgyőri támadó. Pedig feszegették az ékszert az első félidőben és a szünetben is, ám az nem jött ki a helyéről...

Dobos Barna sem hitt a szemének-fülének, amikor a mérkőzés előtt értesült a nem mindennapi esetről.

- Pályafutásom során még nem találkoztam ilyennel, ami Barczi Dáviddal történt, eddig azt hittem, a taktikai felkészítés a feladatom, de ezek szerint a jövőben ékszerellenőrzést is kell tartanom majd a meccsek előtt.

Tudom, mit mondanak ki a szabályok, de nem tartom sportszerűnek, hogy elkezdődött így, 10 játékosunkkal a mérkőzés, ezt szerintem a kezdés előtt le kell rendezni - idézi a szakvezetőt a ztefc.hu.

Egy éve Kassai még másként döntött

Debrecenben egyébként nem ismeretlenek az "ékszer-problémák". Kereken egy éve egy ugyancsak nem mindennapi jelenet miatt csúszott a DVSC–MTK (3-3) bajnoki kezdési időpontja. A hazaiak légiósa, Erik Cikos jegygyűrűt viselt az ujján, amit nem tudtak leszedni, így a játékos nem léphetett pályára Berke Balázs játékvezető döntése alapján.

Érdekesség, hogy akkor Herczeg András, a Loki vezetőedzője elmondta, Cikos gyűrűje addig nem zavarta a játékvezetőket.

A légiós az NB I előző idénybeli első négy fordulójában egyaránt kezdett, az 1. játéknapon Vad II Istvánnak, később Pintér Csabának, Erdős Józsefnek és Kassai Viktornak sem tűnt fel, hogy Cikost nem lenne szabad a pályára engedni.  Kassai most viszont figyelt és nem engedte pályára lépni Barczit.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz