Fotó: www.dvsc.hu

Herczeg: "Ismét focihangulat van Debrecenben" – 16-18 játékossal készült az EL-ellenfél

A Debreceni VSC születésnapos vezetőedzője elmondta, a cél, hogy kapott gól nélkül nyerjék meg a csütörtöki EL-mérkőzést. Herczeg szerint nehéz lesz pótolni a sérült Bódit, de bízik benne, hogy a többiek megoldják ezt a feladatot.
Nyikes Zoltán 2019. július 11., csütörtök 12:10
Fotó: www.dvsc.hu
A Debreceni VSC születésnapos vezetőedzője elmondta, a cél, hogy kapott gól nélkül nyerjék meg a csütörtöki EL-mérkőzést. Herczeg szerint nehéz lesz pótolni a sérült Bódit, de bízik benne, hogy a többiek megoldják ezt a feladatot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 11., csütörtök 12:10

Csütörtök este 19 órától az albán kupagyőztes F.K. Kukësi ellen lép pályára a Debreceni VSC az Európa Liga-selejtező első fordulójának odavágóján a Nagyerdei Stadionban. A mérkőzésre hatalmas az érdeklődés, a klubhonlap tájékoztatása szerint szerda estig már közel 8000 jegy fogyott el, így szinte biztosan remek hangulat fogadja majd a csapatokat. A szerdai nap folyamán a DVSC vezetőedzője, Herczeg András, valamint az albánok trénere, Ernest Gjoka is megtartotta sajtótájékoztatóját.

– Próbáltunk felkészülni az albán csapatból, több mérkőzésüket megtekintettük, hogy ez mennyire volt sikeres, az a gyepen dől majd el – mondta az újságíróknak a tréner, aki éppen csütörtökön ünnepli a 63. születésnapját. – Három játékosuk elment a nyáron, és négy új labdarúgót igazoltak, akiket egyelőre kevésbé ismerünk, hiszen ők még a felvételeken nem szerepeltek a csapatban.

Sajnos személyesen nem tudtuk megtekinteni őket, mert semmilyen tájékoztatás nem volt a honlapjukon arról, hogy mikor játszanak.

Nyilván próbálunk mindenre felkészülni, de azt szeretnénk, ha mi tudnánk a saját elképzeléseinket célravezetően alkalmazni a mérkőzésen. A mai világban nehéz meglepni őket, hiszen a honlapjukon az fent volt, mikor a diósgyőri felkészülési találkozónkat elemezték. Az internet világában már minden információt be tud szerezni az ember, ami lényeges lehet és be tudja építeni a mérkőzésbe. 4-4-2-es játékrendszerben játszottak eddig, de a csúcsékük, Reginaldo távozott, így az is elképzelhető, hogy 4-4-1-1 vagy 4-2-3-1-es felállásban lépnek pályára, próbálunk mindenre felkészülni.

Herczeg hozzátette, Bódi Ádám nagyon fontos játékosa a csapatnak, de most sajnos nélküle kell pályára lépniük, bízik benne, hogy meg tudják oldani a pótlását és a játékosok megfelelő motiváltsággal fognak pályára lépni és mernek játszani, mert ez döntő lesz.

– Úgy érzem, ismét focihangulat van Debrecenben, a közönség a csapat mellett áll. Azért is lenne jó teljesítményt nyújtani és jó eredménnyel lehozni ezt a párharcot, hogy ez a kapcsolat és pezsgés megmaradjon – folytatta a tréner.

A vezetőedző szerint a cél úgy nyerni, ne kapjanak gólt.

– Nagyon nehéz találkozó lesz. Találkozok az emberekkel és a szurkolókkal, mindenki úgy van vele, hogy ez sima mérkőzés lesz. Meg szoktam kérdezni tőlük, ki látta játszani az albán ellenfelet, és mindig az a válasz, hogy senki. Néhány évvel ezelőtt az albán bajnok búcsúztatta a Ferencvárost, tavaly három kört mentek a nemzetközi kupában. Igenis jó csapatról van szó, ezt megerősítette az, amit láttam a videón a meccseikről. Labdabiztos gárda, gyors és jó cselező játékosai vannak, nehéz meccsre számítok – zárta Herczeg.

A vendégek vezetőedzőjének, Ernest Gjokának nagyon jók a benyomásai és megtisztelőnek tartja, hogy egy olyan csapattal találkozhatnak, mint a DVSC.

– Videókon elemeztük ellenfelünket, akiket úgy érzem, sikerült megfelelően feltérképeznünk. Tény, hogy 16-18 játékosunk van, de megfelelően tudtunk készülni. Vannak nehézségeink, de erős csapat vagyunk, és megfelelően felkészültünk a meccsre. Reméljük, hogy otthon, a visszavágón majd sokan biztatnak bennünket, de az első meccs eredménye is nagyon fontos – válaszolta a sajtótájékoztatón a tréner.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz