Gróf: "Nagyon komoly csapatot szeretnének építeni Debrecenben" - a válogatottság is célja

A Ferencváros kölcsönjátékosa egyáltalán nem tartja visszalépésnek, hogy a másodosztályba igazolt, a kapus úgy érzi, ez egy jó együttműködés kezdete.
Nyikes Zoltán 2020. szeptember 9., szerda 8:49
A Ferencváros kölcsönjátékosa egyáltalán nem tartja visszalépésnek, hogy a másodosztályba igazolt, a kapus úgy érzi, ez egy jó együttműködés kezdete.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. szeptember 9., szerda 8:49

Honlapunk már hetekkel ezelőtt előre jelezte, a múlt héten pedig hivatalossá is vált, hogy a Ferencváros kapusa, Gróf Dávid a most futó idényben a másodosztályú Debreceni VSC kölcsönjátékosa lesz. A 31 éves játékos az M1 Ma este című műsorának adott interjújában elmondta, hogyan fogadták új csapattársai, de a szezonbeli célkitűzésről és a válogatottságról is beszélt.

– Szombaton edzettem először a csapattal. Mindenki nagyon kedves volt a klubnál, nemcsak a csapattársak, hanem az összes dolgozó is, úgy érzem, hamar itthon fogom érezni magam, szuperül sikerült az első pár nap – kezdte nyilatkozatát Gróf, majd így felelt arra a felvetésre, hogy a DVSC-nél is számíthat a konkurenciaharcra. – Az a normális, ha konkurenciaharc van, hiszen ez hozza ki a legjobbat minden egyes kapusból, játékosból, mindannyian egy célért fogunk küzdeni. Amikor a Fradiba kerültem az volt a célom, hogy én legyek az első számú kapus. Dibusz Dénes nagyon jó szezont fogott ki, én pedig szerettem volna minél több meccsen játszani. Most örülök, hogy itt lehetek, itt is ugyanezekért a célokért fogok küzdeni.

A Budapest Honvéd korábbi bajnoka elárulta, a nyár folyamán több opciója is volt a váltásra, de valamiért a szíve azt súgta, hogy a családjával együtt Debrecenbe kell mennie. Kiemelte, hogy a szurkolók is nagyon kedvesen fogadták, amint felröppent a hír, hogy közel áll a DVSC-hez, máris több száz üzenetet kapott a drukkerektől.

– Úgy tűnik, ez egy jó együttműködés kezdete. A két klubon múlik, hogy a kölcsönjáték után maradok-e a DVSC-nél, de megtanultam a saját bőrömön, hogy soha ne mondd, hogy soha. Én most csak a következő meccsre koncentrálok, azért jöttem, hogy megnyerjük az NB II-t. Az előző átigazolásaimnál szerencsés voltam, hiszen bárhova mentem, rögtön az első évben bajnokok lettünk, szeretném ezt folytatni, a jövőt pedig majd meglátjuk. Egyáltalán nem érzem visszalépésnek az NB II-t, persze egy osztállyal lentebb játszunk, de ha valaki kint van a meccseinken, rögtön érzi, hogy ez nem egy NB II-es klub. Most az a lényeg, hogy segítsek a csapatnak visszajutni oda, ahova tartozik. Elég komoly változás történt itt a klubnál a nyáron, nagyon komoly csapatot szeretnének itt építeni, ez a projekt pedig nagyon érdekel engem – folytatta Gróf.

A DVSC kedden bejelentette, hogy a koronavírus-járvány egyre intenzívebb terjedése miatt kötelező lesz a maszkviselés a szurkolóknak a hazai meccseken, ezzel kapcsolatban a kapus megjegyezte, hogy most mindennél fontosabb az egészség.

– Remélem, hogy minél többen lesznek itt, ahogyan láttam, rengeteg szurkoló jött ki az előző hazai meccsekre, remélem, hogy ez folytatódik – mondta Gróf, majd kitért arra is, hogy a héten a DVSC egyik U17-es játékosa pozitív Covid-tesztet produkált, aminek következtében két utánpótláscsapat is karanténba vonult, ám ez nem befolyásolta a felnőttcsapat munkáját, ugyanúgy készülnek tovább. A 31 éves játékos korábban hét alkalommal kapott meghívót a magyar válogatottba, a nemzeti együttesben való szereplés pedig továbbra is motiválja. – Természetesen él még ez a cél bennem. Ismerem a jelenlegi szövetségi kapitányt, de már az előzőeknél is ott tudtam lenni a keretben. Most a legfontosabb, hogy újra elkezdjek játszani, nem akarok túlságosan előre gondolkodni, olyan teljesítményt akarok nyújtani, hogy arra mindenki büszke lehessen. Ha újra oda tudnék kerülni a válogatotthoz, az a csúcs lenne. Minden futballistának, akinek lehetősége van arra, hogy a hazáját képviselje, az a csúcs.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz