Ezért kell visszavonulnia a Loki-játékosnak: "Az orvosok azt mondták, veszélyes lehet..."

Januárban közölték vele a súlyos hírt, amelynek nem volt előjele. Sajnáltatni nem akarja magát a rutinos kapus.
Dudás Gábor 2018. február 4., vasárnap 15:36
Januárban közölték vele a súlyos hírt, amelynek nem volt előjele. Sajnáltatni nem akarja magát a rutinos kapus.
Szerző: Dudás Gábor 2018. február 4., vasárnap 15:36

Mint arról beszámoltunk, szomorú hírt közölt hivatalos honlapján az NB I-ben 3. helyen álló Debrecen: a csapat kapusa, Novota János egészségügyi okok miatt kénytelen felhagyni a profi labdarúgással.

A 34 éves hálóőr részletesen is elmesélte, pontosan miről van szó.

A januári felkészülés előtt orvosi vizsgálatokon vettem részt, és kiderült, hogy aortatágulásom van. Az orvosok azt mondták, nem ajánlják, hogy folytassam a profi sportot, mert veszélyes lehet az egészségemre

– nyilatkozta az Új Szónak Novota, aki több szakemberrel is konzultált, és bár véleményük nem mindenben egyezett, a profi sporttal járó megterhelést mindegyikük kockázatosnak ítélte.

- Nem voltak jelei a dolognak. Nyáron felfedeztek nálam egy enyhe tágulást, amire azt mondták, hogy figyelni kell, ezért is kellett januárban újabb kivizsgálásra mennem. De nem számítottam rá, hogy ez a dolog ennyit romolhat fél év alatt, most pedig már nagy tágulásról beszéltek – tette hozzá a rutinos, korábbi DAC- és Rapid Wien-kapus, akit a hétköznapi életben nem korlátoz a diagnózis, annak sincs akadálya, hogy később edzősködjön.

Novota próbál megbékélni a helyzettel:

Nem volt könnyű megemészteni a hírt, de azt gondolom, még mindig szerencsésebb, hogy így vették észre a bajt, mintha valami baj történt volna. Gondolkodtam már néhány dolgon, hogy mihez fogok kezdeni, de még túl friss minden, egy kicsit le kell ülepednie. Semmiképp sem akarom sajnáltatni magam, el kell fogadnom a helyzetet. Nyilván én is feltettem magamnak a kérdést, hogy miért történik ez velem, de erre nincs válasz.

A családom nagyon sokat segít, és sok ismerős is jelentkezett, írt, hívott, hogy támogatásáról biztosítson – fogalmazott a kapus, akit a DAC-ban, majd később a bécsi Rapidban is imádott a közönség. A taksonyi származású játékos korábban egyébként tagja volt Ján Kozák szlovák válogatott keretének is, a franciaországi Eb-n is kint volt tartalékkapusként.

Novota nyáron Debrecenbe igazolt, elsőszámú kapusnak szerződtették, de rögtön az első edzésen megsérült, és a felépülése után csak epizódszerepekhez jutott a Lokiban, amellyel 2019 nyaráig szóló szerződése van.

- A napokban fogunk tárgyalni a megállapodásomról, amely jelenleg még érvényben van – tette hozzá Novota.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz