„Az életembe kerülhet, ha sportolnék” - nem mondott le a fociról a Loki súlyos betegségből épülő játékosa

Messze nincs még 100 százalékos állapotban Dr. Horváth Zsolt, akit egy súlyos bakteriális fertőzés miatt meg kellett műteni. Az orvosok szerint hivatásszerűen már soha nem futballozhat, de ő nem adja fel.
Privacsek András 2017. május 4., csütörtök 11:25
Messze nincs még 100 százalékos állapotban Dr. Horváth Zsolt, akit egy súlyos bakteriális fertőzés miatt meg kellett műteni. Az orvosok szerint hivatásszerűen már soha nem futballozhat, de ő nem adja fel.
Szerző: Privacsek András 2017. május 4., csütörtök 11:25

Mint ismert, Dr. Horváth Zsolt, a Debrecen játékosa január elején betegedett meg, bakteriális fertőzést kapott, amelynek következtében súlyos, gyulladásos folyamat indult be a szervezetében, így elkerülhetetlenné vált a szívműtét. A középpályás a Digi Sport Reggeli Start című műsorában járt.

- Egy ideig nem lehetett tudni, hogy mi a problémám, amikor megmondták, hogy mi bajom és vége a profi pályafutásomnak, az elég rémisztő volt.  Hobbi szinten tudok majd sportolni, de nagyon erősen nem javallott olyan sportot űzni, amiben testi kontakt van, az ugyanis az ember életébe kerülhet.  A legnehezebb az lesz, hogy magam mögött hagyjam az eddigi életemet.  Úgy éreztem, hogy még 3-4 jó év és 1-2 rossz évem van a magyar fociban. Szerencsére korábban már gondoltam a futball utáni életre is, ezért elvégeztem egy iskolát. Remélem, hogy a futball közelében tudok maradni, most már a jog lesz az, amiben kiteljesedhetek.

Horváth nem adta fel, hogy egyszer még visszatérjen a pályára.

- Erre a bakteriális fertőzésre, amit nálam megállapítottak, nincs egzakt válasza az orvostudománynak, vagyis azt nem tudják, hogy miért történt. Abban bízom, reménykedem, hogy az elkövetkező pár évben történik olyan innováció az orvostudományban, amelynek köszönhetően visszatérhetek a labdarúgásba. Napról, napra jobban érzem magam, de azt még nem tudom, hogy mikor leszek 100 százalékos. Egyelőre nem vagyok ennek a stádiumnak a közelében.

A játékos beszélt a Loki helyzetéről is.

- Jövő nyárig szól a szerződésem a Lokival, sajnos a csapat nincs túl jó passzban. Ebből én is kivettem a részem, hiszen közel 20 meccsen pályára léptem. A tavaszi szezon még nehezebben alakul, de úgy érzem, tudunk annyi pontot gyűjteni, hogy bennmaradunk, efelől kétségem sincs. Egyelőre nem ott tartok, hogy a futball utáni életre készüljek, a rehabilitáció és a felépülés a legfontosabb. Ez az időszak erősebbé tett, megtudhattam, hogy kik azok, akik minden körülmények között mellettem állnak. A családom, a párom, a barátaim rengeteget segítettek, de a focinak köszönhetően szerzett cimborák közül is sokan biztosítottak arról, hogy számíthatok rájuk.

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz