Durva kezdés: Az NB I 1. fordulójában annyi piros volt, mint a teljes foci vb-n

Nem kímélték egymást a játékosok az új NB I-es szezon első mérkőzésein. A játékvezetőknek hat találkozón annyiszor kellett valakit kiállítaniuk, mint a vb 64 meccsén összesen.
Budai László 2018. július 23., hétfő 20:55
Nem kímélték egymást a játékosok az új NB I-es szezon első mérkőzésein. A játékvezetőknek hat találkozón annyiszor kellett valakit kiállítaniuk, mint a vb 64 meccsén összesen.
Szerző: Budai László 2018. július 23., hétfő 20:55

Szombaton elstartolt a magyar élvonal 117. idénye - meglehetősen feszült hangulatban: 6 meccsen összesen 4 piros lap villant az első körben, ez eltér az elmúlt években tapasztaltaktól.

Hogy értelmezzük ezt az adatot, nem árt megemlíteni, hogy a nyolc nappal ezelőtt véget ért nyári oroszországi világbajnokságon 64 mérkőzésen összesen 4 kiállítás volt, tehát ugyanannyi, mint az NB I nyitófordulójának 6 mérkőzésén.

Ez a feszült rajt az elmúlt szezonok NB I-es rajtjait összevetve is kiugrónak minősül. A tizenkét csapatos bajnokságban mindhárom alkalommal megálltak egy-egy piros lapnál a csapatok. Öt idényre visszamenőleg a legtöbb kiállítás maximum három volt, de erre a 16 csapatos bajnokságban került sor még 2014 nyarán, azaz kettővel több bajnokin volt eggyel kevesebb piros, mint most hétvégén.

Az idei szezon első fordulójában az alábbi játékosokat állították ki:

- Priskin Tamás (Haladás) - miután Batik Bencét lekönyökölte
- Branko Pauljevic (Újpest) - ellenfelének megtaposása miatt
- Balázs Benjámin (Újpest) - ellenfelét gólhelyzetben fellökte a tizenhatoson belül
- Vári Barnabás (Kisvárda) - az ellenfelének fellökése miatt a tizenhatoson belül

Érdekesség, hogy a vasárnapi Újpest-MTK (0-2) találkozón közreműködő Kassai Viktor a két - egyébként jogos - kiállításával a 75. pirosát mutatta fel az NB I-es pályafutása során.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz