Fotó: www.mezokovesdzsory.hu

NB I: Utolsó perces góljával törte meg a Kövesd veretlen szériáját a DVTK – videó

Bár a hazaiak egyértelműen uralták a találkozót, az eltiltásából visszatérő Feczkó Tamás együttese egyetlen kaput eltaláló lövéssel is győzedelmeskedni tudott.
Csakfoci Admin 2019. december 7., szombat 16:35
Fotó: www.mezokovesdzsory.hu
Bár a hazaiak egyértelműen uralták a találkozót, az eltiltásából visszatérő Feczkó Tamás együttese egyetlen kaput eltaláló lövéssel is győzedelmeskedni tudott.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. december 7., szombat 16:35

Mezőkövesd - DVTK 0-1 (Rui Pedro 85.)

Kétmeccses eltiltása leteltével visszatérhetett a diósgyőri kispadra Feczkó Tamás, aki két alapemberét is nélkülözte a borsodi rangadón: Márkvárt Dávid és a csapatkapitány Dejan Karan is sérülés miatt maradt ki a keretből. Változás akadt a Mezőkövesd kezdőjében is: két mérkőzés után visszakerült a kezdőbe Nagy Dániel, aki az elmúlt hetekben több lehetőséghez jutó Vajdát szorította a kispadra.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban, már akár a 6. percben vezetést szerezhettek volna, ám Berecz nem tudta tisztára játszani magát, míg a visszatett labdájára lecsapó Pekár ballal a kapu mellé lőtt. Később Cseri, Pillár, Nagy Dániel és Zivzivadze előtt is adódott gólszerzési lehetőség, míg a diósgyőriek az ellenfél tizenhatosáig is csak ritkán tudtak eljutni. Az első félidő utolsó percei hoztak némi változást a játék képébe: a DVTK magához ragadta a kezdeményezést, míg a Mezőkövesd igyekezett kontrákkal zavarba hozni ellenfelét.

A szünet után az első félidőben tapasztaltnál intenzívebb játéknak lehettek szemtanúi a helyszínre látogatók: előbb Polgár közeli fejesénél kellett a gólvonal elől tisztáznia Pillárnak, majd Nagy Dániel lövésénél kellett nagyot védenie Danilovicsnak. A diósgyőriek játékának javulását látva újabb támadókat állított csatasorba Kuttor Attila, érkezett Vajda és Sajbán Máté Nagy Dániel és Pekár helyére. A cserék beszállása új lendületet adott a Kövesdnek, de a DVTK védelmét ma nem tudták feltörni, sőt egy egyéni villanásnak köszönhetően végül a vendégek örülhettek: Rui Pedro cselezte magát tisztára, és lőtt a tizenhatos előteréből ballal a rövid alsó sarokba a 85. percben (0-1).

Győzelmével a Diósgyőr 9 mérkőzéses megszakította a kövesdiek 9 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát, utoljára a Honvéd tudta legyőzni Kuttor Attiláékat még szeptemberben.

 

A mérkőzés egyetlen gólja

 

Mezőkövesd - DVTK 1-0 (Rui Pedro 85.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Katanec, Pillár, Silye - Karnitski, Berecz - Pekár (Sajbán M.), Nagy D. (Vajda S.), Cseri - Zivzivadze

DVTK: Danilovic - Orosz D., Brkovic, Polgár K., Tamás - Iszlai, Vági - Hasani, Rui Pedro, Prosser (Bacsa 56.) - Ivanovski (Korbély 91.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz