NB I: Látványos gólokkal verte a ZTE a Diósgyőrt a kiesési rangadón - videó

Az immáron Waltner Róbert irányította ZTE FC látványos gólokkal 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Diósgyőr az NB I 27. fordulójában.
Csakfoci Admin 2021. április 3., szombat 18:50
Az immáron Waltner Róbert irányította ZTE FC látványos gólokkal 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Diósgyőr az NB I 27. fordulójában.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. április 3., szombat 18:50

14 percet kellett várni az első komolyabb lehetőségre, ekkor Lesjak futott fel a jobb szélen, a második hullámban érkező Szánthónak passzolt, lövését Malenica fogta. Fél perccel később már a diósgyőri kapus kirúgásából Drazic forgolódott a hazaiak kapuja előtt, kisebb kevergetés után a bal felső sarok fölé célzott.

A 16. percben megszerezte a vezetést a ZTE: Polgár szabálytalankodott Könyvessel szemben a kaputól 22 méterre, a megítélt szabadrúgást Szánthó pazarul tekerte a bal felső sarokba, megszerezve ezzel a Waltner-éra első találatát. Nem sokkal később Könyves duplázhatta volna meg csapata előnyét, ám egy "flipperezést" követően lövését a gólvonalról vágták ki a védők.

A kapott gól okozta sokk jó hatással volt a diósgyőri játékosokra, sorra dolgozták ki a helyzeteket, előbb Milovic fejesét fogta Demjén, majd Grozav és Márkvárt lövésénél mentett bevetődve Favorov.

A félidőben egyik vezetőedző sem változtatott, ugyanaz a 22 játékos futott ki, mint akik az első játékrész végén lementek. A hetek óta a kiesés ellen menekülő Diósgyőr nem állt le, közel járt az egyenlítéshez. A 64. percben Grgic száguldott el a jobb szélen, középre adott, az érkező Vanecek pedig az oldalhálót találta el. A folytatásban sokáig mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, csapkodóvá vált a játék.

A ZTE többször is végleg eldönthette volna az összecsapást, előbb Gergényi labdáját Koszta lőtte 11 méterről az égbe, majd Babati ajtó-ablak ziccerben mellé passzolt. A 82. percben néhányan tizenegyest reklamáltak, miután Molnárt szerelték a tizenhatoson belül, ám a visszajátszások alapján jó döntést hozott a játékvezető: nem volt szabálytalanság.

Az utolsó percekre egyre jobban kinyílt a Diósgyőr, amit a ZTE góllal büntetett: egy bal oldali szögletet követően Favorov maradt teljesen üresen középen, kapásból 16 méterről a jobb alsó sarokba bombázott. A gólvonalon álló Malencia és Márkvárt már csak azt nézték, hogyan pihent meg a labda a kapuban, így Waltner Róbert 2-0-s győzelemmel mutatkozott be a ZTE kispadján.

NB I, 27. forduló

ZTE FC-Diósgyőr 2-0 (Szánthó 16., Favorov 87.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

ZTE FC: Demjén - Bobál, Lesjak (Németh E. 72.), Kálnoki Kis - Bedi (Gergényi 66.), Favorov, Tajti (Koszta 72.), Sankovic, Szánthó (Babati 66.) - Futács, Könyves.

Diósgyőr: Malenica - Grgic, Milovic, Polgár, Soldo (Ivanovski 62.), Marin - Suljic (Vanecek 62.), Max (Molnár G. 62.), Márkvárt, Grozav - Drazic (Roshi 80.)

Olvastad már?
NB I: Két hónap után aláírt Pintér csapatához a Fradi korábbi csatára
Honlapunk információi szerint az NB I-ben szereplő Mezőkövesd leigazolta a borsodi klubban korábban már futballozó Ulysse Diallót.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz