Fotó: www.dvtk.eu

Megerősítve: Az NB I-en belül váltott klubot a dobogós magyar támadója

Véget ért a hetek óta tartó átigazolási huzavona: a magyar élvonal egyik legkreatívabb szélsője a megyei riválishoz szerződött.
Nyikes Zoltán 2020. január 24., péntek 8:36
Fotó: www.dvtk.eu
Véget ért a hetek óta tartó átigazolási huzavona: a magyar élvonal egyik legkreatívabb szélsője a megyei riválishoz szerződött.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. január 24., péntek 8:36

Péntek reggel hivatalossá vált, amiről honlapunk napokkal ezelőtt már előre jelzett:

távozott Mezőkövesdről Molnár Gábor, aki a DVTK-nál folytatja pályafutását

- jelentette be a mezőkövesdiek hivatalos oldala.

A 25 éves játékos 2014 nyarán igazolt Mezőkövesdre és már az első évben alapembere volt a sárga-kékeknek. A Merkantil Bank Ligában 24-szer lépett pályára kezdőként, öt alkalommal csereként, összesen 6 gólt szerzett. Egy évvel később az élvonalba feljutó gárdában 29 bajnoki találkozón kapott lehetőséget és szintén hatszor volt eredményes.

A támadóként és szélsőként is bevethető labdarúgó az élvonalban is jól teljesített, a 2016/17-es szezonban 8 gólt lőtt az OTP Bank Ligában. A következő évet a Puskás Akadémiánál töltötte, majd a 2018-19-es szezonban 5 mérkőzés után tért vissza Mezőkövedre, abban az idényben 9 találatot jegyzett a bajnokságban, melyből 8-at kövesdi színekben szerzett. Az őszi szezonban 7 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, négyszer kezdőként, valamint két Magyar Kupa találkozón szerepelt, utóbbi sorozatban egy gólt lőtt - összegezte eddigi pályafutását a kövesdi klubhonlap.

A DVTK hivatalos oldala megjegyzi, a miskolci születésű támadó játékjogát kivásárolta a klub a mezőkövesdiektől. A középpályás pénteken már Diósgyőrben edz.

- Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Mezőkövesdnek a lehetőséget, hiszen ott lettem NB I.-es játékos és csodás éveket tölthettem náluk, ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy a két klub meg tudott egyezni egymással, nagy álmom volt, hogy egyszer Diósgyőrben focizhassak, gyermekkori álmom teljesült azzal, hogy diósgyőri labdarúgó lettem - nyilatkozta Molnár Gábor a dvtk.eu-nak. - Felemelő érzés lesz annak a csapatnak a mezében pályára lépni, aminek fiatal koromban a lelátóról szurkoltam. Egy borsodi focistának nem is lehet más a vágya, mint a Diósgyőr felnőtt csapata. Szeretnék hosszú távon is meghatározó játékosa lenni a DVTK-nak, mindent el fogok követni azért, hogy megháláljam a szurkolók, a szakmai stáb és a klubvezetés bizalmát, és hogy örömet szerezzek a DVTK nagy családjának. Alig várom már, hogy bemutatkozhassak.

- Molnár Gábor nem ismeretlen a számomra, hiszen két különböző klubban is voltam az edzője - tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Több poszton is bevethető, a támadózónában szélen és középen is feltalálja magát. Gólra törő labdarúgó és kedveli a váratlan megoldásokat. Már bizonyította az első osztályban, hogy egy kitűnő játékos. Bár korábban nem futballozott Diósgyőrben, ő is a régiónkból került ki, ezért bízunk benne, hogy hamar otthonra talál.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz