Fotó: facebook.com/egerseoffical

Eldurvult a helyzet a Diósgyőr és a testvércsapata között - nyílt levélben üzentek a DVTK vezetőjének

Egy nyilvánosságra került levél és egy szurkolói oldal írása szerint közel sem felhőtlen a "testvéregyesületi" viszony a papíron 2014 óta szoros együttműködésben lévő DVTK és Eger vezetése között.
Dudás Gábor 2021. január 29., péntek 11:39
Fotó: facebook.com/egerseoffical
Egy nyilvánosságra került levél és egy szurkolói oldal írása szerint közel sem felhőtlen a "testvéregyesületi" viszony a papíron 2014 óta szoros együttműködésben lévő DVTK és Eger vezetése között.
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 29., péntek 11:39

A két csapat még 2014-ben kötött megállapodást, amelynek értelmében a DVTK szakmai és anyagi segítséget nyújtott az Egri Sportcentrum utánpótlás-képzéséhez. 2016 májusában a pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a felek szorosabbra fűzték az együttműködést és megalapították az Eger Labdarúgó Sport Kft-t, amelynek többségi tulajdonosa Borsodsport Invest Kft., a kisebb részt pedig az Egri Sportcentrum SE birtokolja.

A hevesiek szerint azonban a megállapodás közel sem azt az eredményt hozta, amit az egriek elképzeltek, illetve amit a diósgyőri klubvezetés megigért - írja az amigeleken.hu szurkolói portál Miskolcról.

Közben a DVTK-nál tulajdonosváltás zajlott le, és az egrifc.atw.hu szerint már egyeztetés is történt volna az új diósgyőri klubvezetés és az egriek között, amelyen a DVTK új kapcsolattartója, Juhász Gábor, illetve az NB III-as egri csapat operatív vezetője, Harmati Péter és Mirkóczki Ádám polgármester vett volna részt. A városvezető azonban elzárkózott a tárgyalástól, majd az egri portálnak küldött, egyébként Sánta Gergelynek, a DVTK ügyvezetőjének címzett levelében magyarázatot adott arra, miért nem volt hajlandó leülni egy asztalhoz a Diósgyőr képviselőjével.

Az egri szurkolói portál szerint "a DVTK vezetését a rajtuk keresztül menő infrastrukturális fejlesztéseken és az abból “használható” pénzeken, valamint az egri utánpótlásból féktelenül elvihető gyermekeken kívül semmi más nem érdekli". (... "A DVTK be nem tartott ígéretei miatt hatalmas a bizonytalanság a klubnál, a csapat a szétesés határán billeg. Minden egri focibarát nagyon örült, amikor a diósgyőri tulajdonos váltás végbement, de úgy tűnik a fő bűnösök, akik eddig sem tartották a szavukat, a helyükön maradtak. Szent meggyőződésünk, hogy az új tulajdonosnak fogalma sincs az Egerben zajló furcsaságokról, amik a DVTK régi és “új” vezetéséhez kapcsolódnak" - írta a lap, majd közzétette Mirkóczki levelét/üzenetét is.

"Ahhoz, hogy bármikor, bármiben akárcsak egyetlen percre is leüljünk beszélni annak kettő feltétele van!

1: Azonnal átutaljátok az ESE-nek az általatok megígért 33 millió forintot!

2: Az Északi fejlesztési támogatásmaradvány 300 millióját hivatalos szerződésban rögzítjük, hogy az Északi fejlesztésre költitek, még ebben az évben! (másra nem is költhetitek)

A 33 millió átutalására és a 300 millió tételes felhasználásáról szóló szerződésre két hetet vagyok hajlandóm várni! Ellenkező esetben én tudom, hogy mit fogok tenni, de az nektek nem fog tetszeni! Ez nem személyes ügy és ne vedd annak. Elegem van már abból, hogy egy éve hallgatom a DVTK ígéreteit, amiből soha semmi sem teljesült és a folyamatos hazugságaitokat. Az egri fociért elkötelezett polgármesterként ez a minimum kötelességem!

A döntés a tiétek!

Amint Harmati Péter megerősíti a feltételek teljesülését, azonnal hívlak az időponttal" - írta Eger polgármestere.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz