Fotó: www.dvtk.eu

Diósgyőr: Fontos bejelentés jöhet az alapember jövőjéről

Nyáron lejár a szerződése az NB I-es csapat védőjének, aki az egyik szerb sportlapnak elárulta, hogyan haladnak a tárgyalások.
Nyikes Zoltán 2020. április 17., péntek 11:28
Fotó: www.dvtk.eu
Nyáron lejár a szerződése az NB I-es csapat védőjének, aki az egyik szerb sportlapnak elárulta, hogyan haladnak a tárgyalások.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 17., péntek 11:28

2018 februárja óta erősíti a Diósgyőri VTK-t a korábbi szerb utánpótlás-válogatott védő, Dusan Brkovic, aki a jelenlegi kiírásban is alapembere a miskolciaknak, 22 bajnoki mérkőzésen lépett pályára - valamennyiszer a kezdőcsapat tagjaként.

A korábban a Debreceni VSC-ben négy évet lehúzó labdarúgó szerződése állítólag a nyáron lejár, a napokban a hotsport.rs-nek adott interjújában azonban arról is beszélt, hogyan alakulnak a tárgyalások a jövőjéről.

– Itt már sikerült kialakítani magamról egy bizonyos képet, megmutattam, mire vagyok képes, ezért meg is kaptam az új ajánlatot.

Jelenleg is tárgyalunk a szerződéshosszabbításról, már csak néhány apró részletben kell megegyezni.

Meglátjuk, mi lesz a végleges döntés, de az is igaz, hogy más klubok is felvették már a kapcsolatot a menedzseremmel – árulta el Brkovic, majd az NB I folytatásával kapcsolatban arról is beszélt, amit honlapunk korábban elsőként felvetett. –  Jelenleg itt azt beszélik, hogy május 23. és június 15. között kell folytatnunk a bajnokságot, ahol számunkra nyolc mérkőzés van hátra.

A 31 éves hátvéd arról is beszélt, hogy Magyarországon már több csapat is elkezdett kis csoportokban tréningezni, a DVTK-nál azonban egyelőre még nem, továbbra is otthoni edzés a program, és szerencsére a futást is lehet még odakint a szabad levegőn végezni. Brkovic a bajnokságról is szót ejtett.

– A Ferencváros vezeti a tabellát és két meccsel kevesebbet is játszott mint a MOL Fehérvár FC, de a végkifejlet érdekes lesz. A két csapatnak szinte mindenhonnan vannak játékosai, de amióta a Fradinál Szergej Rebrov a vezetőedző, több ukrán is érkezett. Az élcsapatok fizetőképessége jó, bár más csapatok is lépkednek előre ebben a tekintetben. Az a csapat, amely nem tudja garantálni a költségvetését a teljes szezonra, nem kap liszenszet, néhány évvel ezelőtt három vagy négy csapatot is kizártak az élvonalból – folytatta a szerb védő, majd a Diósgyőrről és a magyar válogatottról is beszélt. – Több mint 8 ezer szurkoló jár ki a meccseinkre az utóbbi időben, nagyszerű hangulatot teremtenek, minden nagyon jól működik. A magyar nemzeti csapat a Nemzetek Ligájának köszönhetően pótselejtezőt játszhat az Eb-részvételért, Bulgária vár rájuk ellenfélként. A magyaroknak nincsenek nagy sztárjaik, de kompakt, összeszedett csaptuk van.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz