Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Bozsik Stadion: Egyre közelebb a kivitelezés vége - fotókon a Honvéd újjáépülő otthona

A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas.
Nyikes Zoltán 2020. november 6., péntek 17:46
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu
A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. november 6., péntek 17:46

Október vége felé közeledve a Bozsik Stadion kivitelezése elérte azt az állapotát, hogy a létesítmény egyes területein már megkezdődhetett a takarítás - írja a magyarepitok.hu.

„Az épület többi részén folyamatos ütemben halad a készre festés, a melegburkolatok fektetése és a bútorozás. Az üzempróbák is fokozatosan indulnak, hogy még az idén gond nélkül megkapja az épület a használatba vételi engedélyt” – tudta meg a honlap Boros Bálint építésvezetőtől.

A belső munkálatokkal párhuzamosan zajlanak a külső munkálatok is.

„Gőzerővel készülnek a térköves járdák és parkolók, és ami a legfontosabb, hogy a hónap elején lekerült a gyepszőnyeg is, melyet folyamatos karbantartással igyekeznek a legjobb minőségben megtartani a szakemberek” – mondta az építésvezető.


Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Elkezdődött a végső látványt meghatározó és a nézők tájékozódását segítő infógrafikai rendszer kialakítása, valamint a biztonsági korlátok felszerelése is.

„Terveink szerint a jövő hónapban megkezdjük a kamerák, a kivetítők és a pályavilágítás beállítását és próbáját, valamint a stadion külső díszvilágításának a próbája is elkezdődik” – fejtette ki Boros Bálint.

A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas. A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet is megépítenek, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.

A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek. A modern pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé. A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

A stadionról a teljes galéria ide kattintva érhető el.

Neked ajánljuk
Átigazolások
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Légiósok
Szalai Attila
A török Fenerbahçe vezetősége új szerződés aláírására készül a csapat magyar védőjével.
Tovább az összes átigazoláshoz