Fotó: paksifc.hu

Bognár szerint Ádám Martin a Bayernben is ennyi gólt szerezne

A Paks vezetőedzője azt mondta Ádámmal kapcsolatban, hogy teljesítménye a 30-40 évvel ezelőtti időkben az ezüst- vagy a bronzcipőre is feljogosította volna.
Nyikes Zoltán 2022. május 2., hétfő 13:50
Fotó: paksifc.hu
A Paks vezetőedzője azt mondta Ádámmal kapcsolatban, hogy teljesítménye a 30-40 évvel ezelőtti időkben az ezüst- vagy a bronzcipőre is feljogosította volna.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 2., hétfő 13:50

Edzője, Bognár György már a szezon elején érezte, hogy Martin számára jó szezon következhet, igaz, kissé alulméretezte a gólzsákot.

– Még az első bajnoki előtt nyilatkoztam, Ádám Martin is képes arra, hogy 20-22 gólt rúgjon, mint korábban Hahn Jani. Én azt gondolom, hogy ebben a csapatban, ebben a felfogásban van annyi helyzet, hogy lehet gólokat lőni – kezdte a tréner a Digi Sport híradójának.

A korábbi szabályok alapján Ádám Martin idén – a mostani állás szerint - ugyanúgy ezüstcipőt nyerhetne, mint Nyilasi Tibor 41 éve. Csakhogy az erősebb bajnokságokban elért gólok 1996 óta másfél- vagy kétszer annyi pontot érnek, így a Paks 27 éves csatárának esélye sincs a dobogóra kerülni.

– A 30-40 évvel ezelőtti időkben ez a teljesítmény ezüst-, bronzcipőre feljogosította volna. Az, hogy a Bayern Münchenben Lewandowski 33, vagy még több gólnál is tart, szerintem teljesen normális, hiszen minden évben meglövi, abban a csapatban lehet – mint ahogy a Paksban is lehet – fogalmazott Bognár György.

Ádám Martin a szorzók helyett csak a gólszerzésre koncentrál: – Nem az én dolgom a szorzókat kialakítani, én csak próbálok minél több gólt lőni, de nyilván 65-öt nem fogok rúgni.

A Paks edzője arról is beszélt, nem érti, hogy miért alkalmaznak szorzókat.

– Ha 30 gólt rúgsz, az 30, ha 20-at, akkor az 20 - mi az, hogy másféllel megszorozzák? Martin nem lőhet a német bajnokságban 29 gólt, ha nem ott játszik – a gondolattal viszont el lehet játszani, hogy mire lenne képes a Bayern Münchenben.

– Ha Martin körbe van játszva – és ez a Bayern Münchenben megvan Lewandowskinál, nem kisebbítve nyilván a képességeit -, lehetséges, hogy ott is lőne ennyi gólt.”

Hogy Ádám Martin az FTC elleni Magyar Kupa-döntőben eredményes lesz-e, nem tudni, az viszont biztos: a paksiaknak az ellenfélhez képest kevesebb idejük lesz a finálé előtti ráhangolódásra.

– Mi vasárnap játszunk, a Fradi szombaton, nekünk fontos meccsünk van, a Fradinak, mondjuk úgy, hogy nem igazán. Mi két napot pihenhetünk a kupadöntőre, a Fradi hármat. Én azt gondolom, egy kis hozzáértéssel ezt korrigálni lehetett volna.

Olvastad már?
Magyar válogatott játékos lehet a kiszemelt a nagy terveket szövögető NB II-es klubnál
A csakfoci.hu információi szerint a Mezőkövesd lejáró szerződésű válogatott középpályása, Cseri Tamás az NB II-es ETO-nál is képben lehet a nyáron.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz