Az Újpest 5 perces igazolása kilőtte magát a Vidi elleni rangadóról - furcsa esetek miatt büntetett az MLSZ

Három nem mindennapi piros lap után osztotta ki a fegyelmi döntéseket a szövetség, amelyek a három dobogós, azaz a Fradi, a Vidi és a Mezőkövesd következő bajnokiját is érintik.
Dudás Gábor 2020. január 28., kedd 19:10
Három nem mindennapi piros lap után osztotta ki a fegyelmi döntéseket a szövetség, amelyek a három dobogós, azaz a Fradi, a Vidi és a Mezőkövesd következő bajnokiját is érintik.
Szerző: Dudás Gábor 2020. január 28., kedd 19:10

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága január 28-i ülésén az alábbi határozatokat hozta az mlsz.hu híre szerint, az OTP Bank Liga hétvégi ügyeivel kapcsolatban: Naser Aliji (Honvéd) 2, Bacsa Patrik (Újpest) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Slobodan Simovic (Kisvárda) és Van Nieff Yoell (Puskás) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.


Az előzmények:

A tavaly nyáron igazolt és a 2016-os Eb-t is megjárt Honvéd-védő, Naser Aliji a kispestiek fehérvári bajnokijának végén veszítette el a fejét és játéko kívül rúgta meg Fiola Attilát, amiért azonnali piros lapot kapott.

Az albán légiós Instagram-oldalán elnézést kért a tettéért.

"Szeretnék bocsánatot kérni a meccs végi jelenetem miatt. Nem állt szándékomban semmi rosszat tenni, egy elhibázott reakció volt a részemről, ami miatt elnézést kérek a Honvéd-szurkolóktól és a csapattársaimtól is. Az én mottóm a "tisztelet" és mindig is az lesz. Remélem, minél előbb visszatérhetek majd" - írta a közösségi oldalán a bekk, akire a Mezőkövesd, majd a Ferencváros ellen sem számíthat csapata.

https://www.instagram.com/p/B7x9mjbnTbo/

Bacsa Patrik közben alighanem rekordot döntött azzal, hogy öt perc után új igazolásként és csereként beállva piros lapot kapott első, az Újpest mezében lejátszott meccsén. A támadót a DVSC ellen a Ferenczi Jánossal szemben elkövetett szabálytalansága miatt kiállították, és büntetőt ítéltek a Lokinak. A mérkőzés 4-0-s hazai sikerrel zárult, Bacsa pedig a hétvégi, Vidi elleni rangadóról lőtte ki magát villámpirosával.

40 perccel tovább "'bírta" a pályán a Kisvárda téli szerzeménye, Slobodan Simovic,  aki "nyilván nem azért választotta magának a 45-ös mezszámot, mert tudta, hogy az első Kisvárda-színekben játszott meccsén a 45. percben fogják kiállítani" - fogalmaz saját csapata klubhonlapja. A reklamálás miatt a mezőkövesdi meccs első félidejének utolsó percében kapott második sárga és a vele járó piros lapja automatikusan egy soron következő bajnoki meccsre szóló eltiltást vont maga után. A szerb középpályás az FTC elleni mérkőzést hagyja majd ki a második "tavaszi" körben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Szoboszlai-pótlás?
A Hoffenheimtől az osztrák Christoph Baumgartner, a Lens csapatától a belga válogatott Lois Openda érkezhet.
Vasas
Iyinbor Patrick
A Vasas bejelentette, hogy Iyinbor Patrick kölcsönszerződése lejártával visszatér a Ferencvároshoz és eldőlt az is, hogy a következő szezonban nem az angyalföldieknél folytatja karrierjét.
ZTE
Ricardo Moniz
Hivatalossá váltak az elmúlt napok sajtóhírei: a ZTE-től az előző szezon végén távozó vezetőedzőt kinevezte a horvát élvonalbeli Slaven Belupo.
Tovább az összes átigazoláshoz