Fotó: dvtk.eu

Az NB II-es klubok összefogtak és az MLSZ-hez fordultak az energiaválság miatt

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségéhez fordul az NB II-es bizottság, amely a meccsek délutáni, legfeljebb 15 órás kezdését, valamint a vb alatt a szombati játéknapok lehetőségét kéri.
Budai László 2022. október 18., kedd 16:00
Fotó: dvtk.eu
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségéhez fordul az NB II-es bizottság, amely a meccsek délutáni, legfeljebb 15 órás kezdését, valamint a vb alatt a szombati játéknapok lehetőségét kéri.
Szerző: Budai László 2022. október 18., kedd 16:00

Az NB II-es Bizottság javaslatot nyújtott be az MLSZ elnökségének annak érdekében, hogy engedélyezzék a mérkőzések kezdési időpontjainak megváltoztatását. Az NB II-es sportszervezetek ettől az intézkedéstől jelentős költségcsökkenést várnak - számol be róla az m4sport.hu.

A bizottság javaslata szerint a Merkantil Bank NB II-es mérkőzések kezdési időpontja nagy részben 13 óra lenne, ettől a helyi viszonyok tekintetében el lehet térni, de a kezdési időpont legfeljebb 15 óra lehetne. Ezzel csökkenteni lehet a villanyvilágítás használatát.

A bizottság az NB II-es sportszervezetek egységes összefogása alapján tett javaslatot az intézkedésre a rezsiköltségek csökkentése érdekében – a javaslatot minden klub támogatta.

Ezen felül az NB II-es Bizottság kéri az elnökséget, hogy a világbajnokság ideje alatt – amikor egyébként az NB I-es bajnokság szünetel – engedélyezze a csapatoknak a szombati mérkőzés megrendezéseket is.

A Merkantil Bank Liga utolsó 2022-es játéknapja december 11., majd a téli szünetet követően január 29-én indul újra.

Olvastad már?
Először léphet pályára magyar címeres mezben a Manchester City tehetsége
Először léphet pályára a mieinknél Michael Okeke, aki a Manchester City korosztályos együttesében futballozik.
Elolvasom
Címkék: #magyar foci #NB II
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz