Fotó: www.honvedfc.hu

Az MLSZ visszaállítja a foci egyik legfontosabb szabályát - közlemény a döntésről

Az MLSZ úgy látja, jelenleg nem indokolt különleges szabályok alkalmazása, így a következő idényben ismét három cserelehetőség áll az edzők rendelkezésére.
Nyikes Zoltán 2020. július 24., péntek 17:11
Fotó: www.honvedfc.hu
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 24., péntek 17:11

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntésének értelmében a klubok és a válogatottak 2021. július 31-ig élhetnek a koronavírus-járvány utáni, játékosokat érő nagy terhelés miatti szabállyal, azaz hogy három helyett ötöt lehessen cserélni a mérkőzéseken.

Erről az ajánlásról minden FIFA-tagszövetség egyéni hatáskörben dönthet, pénteken pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy "miután a következő idény az évek óta szokásos menetrend szerint kezdődik meg, és a csapatoknak is megfelelő felkészülési idő áll rendelkezésükre a bajnoki rajt előtt, jelenleg nem indokolt különleges szabályok alkalmazása,

ezért a csapatok a különböző versenysorozatokban három cserét hajthatnak végre a mérkőzéseken."

Az MLSZ közleménye hozzáteszi, az IFAB (a labdarúgás szabályalkotó testülete) által megteremtett lehetőség ugyanakkor továbbra is érvényben marad, így a járványhelyzet romlása esetén a szövetség mérlegelni fogja az öt csere visszaállításának lehetőségét.

Ami a félidőnkénti egészségügyi szünetet illeti, a mérkőzéseken 30 Celsius fok fölött a játékvezetők ivószünetet rendelnek el.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz