Fotó: www.honvedfc.hu

Az MLSZ visszaállítja a foci egyik legfontosabb szabályát - közlemény a döntésről

Az MLSZ úgy látja, jelenleg nem indokolt különleges szabályok alkalmazása, így a következő idényben ismét három cserelehetőség áll az edzők rendelkezésére.
Nyikes Zoltán 2020. július 24., péntek 17:11
Fotó: www.honvedfc.hu
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 24., péntek 17:11

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntésének értelmében a klubok és a válogatottak 2021. július 31-ig élhetnek a koronavírus-járvány utáni, játékosokat érő nagy terhelés miatti szabállyal, azaz hogy három helyett ötöt lehessen cserélni a mérkőzéseken.

Erről az ajánlásról minden FIFA-tagszövetség egyéni hatáskörben dönthet, pénteken pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy "miután a következő idény az évek óta szokásos menetrend szerint kezdődik meg, és a csapatoknak is megfelelő felkészülési idő áll rendelkezésükre a bajnoki rajt előtt, jelenleg nem indokolt különleges szabályok alkalmazása,

ezért a csapatok a különböző versenysorozatokban három cserét hajthatnak végre a mérkőzéseken."

Az MLSZ közleménye hozzáteszi, az IFAB (a labdarúgás szabályalkotó testülete) által megteremtett lehetőség ugyanakkor továbbra is érvényben marad, így a járványhelyzet romlása esetén a szövetség mérlegelni fogja az öt csere visszaállításának lehetőségét.

Ami a félidőnkénti egészségügyi szünetet illeti, a mérkőzéseken 30 Celsius fok fölött a játékvezetők ivószünetet rendelnek el.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz