A ZTE edzője: "A srácok kifutották a lelküket"; Pisont: "Felvállaltunk olyanokat, amiket nem kellett volna" – értékelések

Edzői értékelések a péntek esti ZTE-Honvéd bajnoki mérkőzés után.
Csakfoci Admin 2020. június 20., szombat 9:24
Edzői értékelések a péntek esti ZTE-Honvéd bajnoki mérkőzés után.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. június 20., szombat 9:24

Mint ismeretes, a ZTE 2-0-s győzelmet aratott a Honvéd ellen az NB I 31. fordulójának nyitómérkőzésén, így a zalaegerszegiek bentmaradtak az élvonalban. A találkozó után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Márton Gábor (ZTE FC): - Az első félidő kissé kaotikusra sikeredett, nem játszottunk rosszul, de nem stimmelt minden. Aztán jött a „bűvös” második félidő, akkor már teljesen rendben voltunk. A srácok a sorozatterhelés és a rendkívül hosszú kisvárdai út ellenére is kifutották a lelküket, ennek függvényében teljesen megérdemelt a győzelmünk. 1-0-nál még bármi történhet, így fontos volt, hogy a végén egy szép góllal sikerült lezárnunk a mérkőzést. Három naponta meccseket játszunk, fantasztikus teljesítményt nyújtanak a fiúk úgy, hogy közben több ezer kilométert utazunk, le a kalappal előttük. Örülünk, hogy a bennmaradást matematikailag is bebiztosítottuk, előre tekintünk, a cél a hátralevő két mérkőzésen is a győzelem. Külön öröm, hogy szurkolói szemel is élvezetes meccs volt a mai, hiszen értük játszunk, nagy élmény volt velük közösen ünnepelni a lefújás után. Köszönjük a szenzációs szurkolásukat! (ztefc.hu)

Pisont István (Honvéd): - Gratulálok a Zalaegerszegnek, mert rendkívül hatékonyan futballoznak és Márton Gábor kollégám nagyszerű csapatot épített. Jó látni ilyen támadófutballt, amit hétről hétre játszanak. Mi sem játszottunk rosszul. Nagyon jó iramú mérkőzés volt, élvezhető volt a futball mindkét csapat részéről. Nálunk a játék dominanciája abból is adódott, hogy technikailag azért a Zalaegerszeg több hibát vétett, mint korábban. Érezhető volt, hogy a játékosaim jól kombinálnak. Ami a Zalaegerszeg felé billent az első félidőben, az a hatékonyság volt. Különösen a kontratámadásaik voltak életveszélyesek, és nagyon jól használták ki az üres területeket, amikor mi egygólos hátrányban voltunk és felvállaltunk olyanokat, amiket nem kellett volna. Összességében rendkívül hatékonyan fociznak egy fantasztikus közönség előtt. Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, hiszen látszott rajtuk, hogy élvezik a futballt, és mindent megtettek a pályán. Jól játszottak, kicsit a végjáték volt, ami nem volt kellően hatékony. Jó meccset játszottunk. Az a fejlődés, amit tervezünk folyamatosan, azzal előre léptünk. (honvedfc.hu)

Olvastad már?
NB I: Megúszta a kiütést a Honvéd, kétgólos győzelmével bennmaradó a ZTE – videó
A ZTE kiharcolta a bennmaradást az NB I-ben, miután a 31. forduló pénteki nyitómérkőzésén hazai pályán 2-0-ra legyőzte a kupagyőztes Honvédot.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz