A Transfermarkton a Loki megelőzte a Fradit - két klub felrúgta a papírformát

A Honvéd teljesen ellentétes utat jár be a pályán, mint a piacon, a Puskás Akadémia pedig NB II-es létére már most előzi az NB I-es klubok egy részét.
Dudás Gábor 2017. február 16., csütörtök 11:27
A Honvéd teljesen ellentétes utat jár be a pályán, mint a piacon, a Puskás Akadémia pedig NB II-es létére már most előzi az NB I-es klubok egy részét.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 16., csütörtök 11:27

Továbbra is, a téli átigazolási időszak után is a Videoton az NB I legdrágább együttese, ami a keret összértékét illeti – derül ki a német Transfermarkt kimutatásából.  A télen mindössze egy futballistával, a horvát válogatott Mirko Mariccsal erősítő fehérváriak keretének teljes értéke csökkent az őszi több mint 14 millióhoz képest, valamivel meghaladja a 12 millió eurót, ennek ellenére az élen maradtak.

 

Ebben az összevetésben már nem a Ferencváros a második, hanem a Debrecen, amely a dél-koreai Hyun-Jun Suk kölcsönvételével dobott nagyot, hiszen a Portótól érkezett csatárt 2,7 millió euróra becsülik a németek, ezzel pedig ő jelenleg az NB I legdrágább játékosa. (A csapatok neve mellett a keret taglétszáma, az átlagéletkor, a légiósok száma és az összérték).

 

Tegyük hozzá, hogy bár az eddigi második Ferencváros összértéke annak ellenére is csökkent, hogy a legnagyobb számban a zöldek igazoltak új játékosokat az NB I-ben (mivel a külföldre igazolt Cristian Ramírez, sőt, Nagy Dominik is drága futballistának számított hazai szinten), átlagértékben még mindig az FTC a második.  

Ha ugyancsak az átlagértéket vesszük figyelembe (a keretátlag talán hangsúlyosabb is, hiszen nem mindegy, hány játékos összértékét mutatja a teljes összeg), a Vidi első helye itt is egyértelmű, hiszen majd 500 ezer eurót ér 1-1 futballistájuk átlagban, szemben a Fradi 430 ezer, vagy a Loki 395 ezer eurójával. Érdekesség, hogy a Honvéd e tekintetben csak a 10., a tabellán viszont a második. Átlagértékét tekintve a DVTK két helyet is visszaesett őszi 5. pozíciójához képest. Az átigazolásokból a nyárig kizárt Újpest pedig egyet, de az átlag viszont nőtt a liláknál.

 

Ami pedig a téli igazolásokat illeti, négy olyan futballista is jött az NB I-be, akik rögtön be is kerültek a 20 legdrágább játékos közé. A már említett Hyun-Jun Suk (DVSC) az első, de Kleinheisler László (FTC, 6.), Mirko Maric (Videoton, 8.), Lazar Veselinovic (Mezőkövesd, 13.) és Jurij Kolomojec (MTK, 17.) is ott van a TOP 20-ban.

 

Ugyancsak érdekes és érdemes még megjegyezni, hogy az NB I nagy részénél sokkal aktívabb módon erősített a másodosztályt vezető Puskás Akadémia és az összegeken is meglátszik. Keretének jelenlegi összértéke alapján négy, a játékosok átlagértékét tekintve pedig öt élvonalbeli gárdát is megelőznek a felcsútiak.

 

KÉT CSAPAT IS BECSENGETETT DIÓSGYŐRBE ELEK ÁKOSÉRT - AZ UTOLSÓ UTÁNI ÓRÁK HAZAI ÁTIGAZOLÁSI HÍREI

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz