Fotó: www.paksifc.hu

A Fradi ellen debütáló paksi tehetség: "Olyan játékosok ellen játszottam, akiket eddig csak a TV-ben láttam"

Vas Gábor az első NB I-es meccsét követően elmondta, rengeteg segítséget kapott a rutinos játékosoktól, Böde Dániel kicsit hosszabban is beszélt vele a találkozó előtt.
Nyikes Zoltán 2020. szeptember 15., kedd 14:03
Fotó: www.paksifc.hu
Vas Gábor az első NB I-es meccsét követően elmondta, rengeteg segítséget kapott a rutinos játékosoktól, Böde Dániel kicsit hosszabban is beszélt vele a találkozó előtt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. szeptember 15., kedd 14:03

Mint ismert, a Paksi FC-t is elérte a koronavírus-járvány, így igencsak tartalékosan lépett pályára Osztermájer Gábor csapata a Ferencváros elleni múlt hétvégi bajnokin. A tolnaiak kezdőcsapatában helyet kapott a 17 éves Vas Gábor is, aki debütálását követően a klubhonlapnak beszélt az élményeiről.

– Ahogy a hét elején jöttek a hírek, hogy sajnos a vírus miatt egyre többen kiesnek a felnőtt csapatból, egyre jobban bizakodtam, miszerint, ha le kell játszani a meccset, talán engem is a keretbe hívnak. Aztán NB III-as vezetőedzőnktől, Kindl Istvántól jött is az üzenet, és felpörögtek a dolgok.

Csütörtök este vált biztossá minden, mondanom sem kell, nagyon nehezen aludtam el aznap. Még szerencse, hogy csak egy este volt a meccsig (nevet).

Nagyon elkezdett dolgozni bennem az adrenalin, hiszen az NB I-ben és a Groupamában bemutatkozni nem kis dolog, keveseknek adatik meg. Közben volt egy gyors tesztelésem is, annak az eredménye miatt is aggódnom kellett egy kicsit, de szerencsére negatív lett, így csatlakozhattam az utazókhoz – emlékezett vissza a meccs előtti napra Vas.

A 17 éves játékos megjegyezte, közvetlenül a találkozó előtt rengeteg segítséget kapott a rutinos játékosoktól.

– Sokat beszéltek hozzám, nyugtattak, hogy ne izguljak, csak nyerhetek. Böde Dani kicsit hosszabban is szólt hozzám, elmondta, mindenben próbál majd segíteni, ne szorongjak. Érdekes, ahogy elkezdődött a meccs, minden megváltozott, csak az adott szituációkra koncentráltam, összpontosítottam a végletekig – folytatta, majd kitért arra is, hogy 1-0-nál volt egy hatalmas mentése Isael ziccerénél. – Véleményem szerint az a mentés alapozta meg az egész utána nyújtott teljesítményem, nagyon feldobott. Sokat persze nem kértek tőlem a találkozó előtt, oldjam meg, hogy minél kevesebbszer kerüljenek mögém, igyekeztem ezt minél jobban kivitelezni.

Úgy gondolom, elsőre nem rosszul. Nagyon kihajtottam magam.

Már a görcs előtti sprintnél éreztem, hogy lassan vége lesz, aztán, mikor meg is jött, úgy döntöttünk, inkább nem állok bele az utolsó tíz percbe. Nem érte volna meg egy esetleges nagyobb sérülést összeszedni.

A 17 éves labdarúgó kiemelte, feldobta őt a rengeteg néző, valamint az, hogy olyan játékosok ellen játszott és küzdött, akiket eddig csak a TV-ben látott, de aztán ezzel sem törődött sokáig, próbálta kihozni a maximumot a lehetőségből.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz