Fotó: pfla.hu

A felcsúti bombázó: "Az utóbbi évek egyik legnehezebb bajnoksága lesz a következő" - Hornyák lemondásáról és a Puskás-szurkolókról is beszélt

A Puskás Akadémia középpályása számára szokatlan volt az idény végén, hogy ott lehettek a nézők a stadionban.
Nyikes Zoltán 2021. május 21., péntek 13:18
Fotó: pfla.hu
A Puskás Akadémia középpályása számára szokatlan volt az idény végén, hogy ott lehettek a nézők a stadionban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. május 21., péntek 13:18

A Puskás Akadémia bártfai születésű középpályása, Urblík József az ujszo.com-nak adott interjújában beszélt arról, mi volt a hullámvölgy oka, ami miatt végül az utolsó körig kellett várni arra, hogy bebiztosítsa a második helyet a csapat.

– Ez jó kérdés, ha tudtuk volna, akkor egyből változtatunk rajta. Sajnos, ahogy mondani szokták, az utolsó lépés a legnehezebb, ez nálunk is így volt. Zsinórban három meccset elveszítettünk, pedig mindig jól kezdtünk, minimum az egy pontra volt esélyünk, de hiába vezettünk a Zalaegerszeg és a Paks ellen is 1–0-ra, nem tudtuk megtartani az előnyt és kikaptunk. Diósgyőrben sikerült egyenlítenünk 1–1-re, de a 94. percben újabb gólt kaptunk. Ami szerencsénk volt addig a bajnokságban, az a hajrára megfordult, minden fontos labda az ellenfélhez pattant – válaszolta Urblík.

A lap rákérdezett arra is, hogyan élte meg a csapat azt az időszakot, amikor az év elején Hornyák Zsolt vezetőedző felajánlotta a lemondását.

– Minden csapatnak vannak hullámvölgyei, nekünk is volt kettő, de ezeken túljutottunk – folytatta a 24 éves labdarúgó. – Ilyenkor a gárda semmi mást nem tud csinálni, mint még keményebben edzeni, még rátenni egy lapáttal. Mi is ezt tettük, csak gyakoroltunk, és vártuk, hogy megfordul a szerencse, ami össze is jött, hála Istennek. Odafigyeltünk minden apró dologra, mert tisztában voltunk vele, hogy ha mi nem játszunk 90 percig száz százalékra, akkor nem vagyunk az igaziak. A kemény munka segített.

Urblík az előző szezonban ugyan csak egyetlen gólt lőtt az NB I-ben, de az emlékezetesre sikerült, hiszen a Diósgyőr ellen 20 méterről nagy erővel kilőtte a bal felsőt.

– Aznap este és másnap megnéztem egypárszor, de már koncentráltunk a további meccsekre, főleg mivel az a találkozó a Diósgyőr ellen nem sikerült. Úgyhogy nem voltam annyira boldog a gólom miatt. Persze örültem, hogy betaláltam, de nem volt az igazi, mert nem szereztük meg hozzá a három pontot. Nem volt idő arra, hogy nézegessem körbe-körbe, mert másra kellett koncentrálni. A csapattársaim picit csodálkoztak rajta, hogy nem került be a gólom a tíz legszebb közé az idény végi ankéton, de ilyen apróságokkal nem foglalkozom. Szép gól volt, csak sajnos nem tudtunk vele pontot, pontokat szerezni.

A portál emlékeztetett, hogy két éve a Puskás Akadémia a harmadik helyen végzett, legutóbb második lett, a sorminta pedig adja magát...

– Ezt bármikor szívesen aláírnám (nevet). De tudjuk, kikkel állunk szemben. Adott egy Ferencváros, amely már évek óta nagyon erős csapat egy kiváló edzővel. Ugyanígy a Fehérvár is nagyon erős lesz, és a középmezőny csapataiban is van potenciál, hogy beleszóljanak az elsőség kérdésébe. Szerintem az utóbbi évek egyik legnehezebb bajnoksága lesz a következő – folytatta Urblík, majd kitért arra is, hogy milyen érzés volt az utolsó két fordulóban nézőket látni a stadionokban. – Nagyon-nagyon-nagyon rossz és szokatlan volt úgy lejátszani a majdnem teljes idényt, hogy nem jöhettek ki a szurkolók a meccsekre. Szokatlan is volt a végén, hogy végre valaki ott lehet a stadionban – nagyon örültünk neki, még ha nem is lehetett szó telt házról. Minden egyes nézőnek nagyon örültünk, aki kilátogatott a Budafok elleni szezonzáróra.

Urblík végül megjegyezte, hogy ha az előző szezon elején nem lett volna sok koronavírusos a felcsúti csapatnál, akkor nem biztos, hogy kiesnek az Európa Liga-selejtezőben olyan korán.

– A Hammarbyval is minimum kiegyenlített meccset játszottunk volna, a Puskás Akadémia van olyan erős, hogy normál körülményekben felvegye a versenyt egy svéd gárdával. Sajnos akkor szinte csak a fiatalok utazhattak ki Stockholmba. Bízunk benne, hogy most mindenki egészséges lesz, és akkor egy-két-három kört fogunk tudni menetelni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz