Fotó: dvtk.eu

NB I: Van egy mutató, amelyben a Diósgyőr üldözi a Fradit, az Újpest pedig utolsó

A játékosok átlagos tapasztalatai alapján rendezték sorrendbe a klubokat.
Budai László 2023. augusztus 23., szerda 14:34
Fotó: dvtk.eu
A játékosok átlagos tapasztalatai alapján rendezték sorrendbe a klubokat.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 23., szerda 14:34

A CIES (Sporttudományok Nemzetközi Központja) újabb kutatást készített, amelyben ezúttal a játékosaik átlagos tapasztalata alapján rendezte sorrendbe a klubokat a világ 69 különböző bajnokságában, köztük az NB I-ben is. A játékosok “tapasztalati értékének” kiszámításánál figyelembe vették a futballisták klubjaikban és válogatottjaikban játszott perceit az elmúlt egy év során, és a lejátszott mérkőzések színvonala is számított - maximum 100 pontot lehetett kapni. A CIES külön számot rendelt a kezdőjátékosok és a cserék (a kezdők utáni 11 legtapasztaltabb játékos) mellé.

Így áll az NB I

A magyar élvonalban a Fradi áll az élen mind a kezdők, mind a cserék tapasztalatát megnézve, előbbiben 47,2-es, utóbbiban 34,1-es értéket kaptak a zöld-fehérek. A kezdőket tekintve a második a Debrecen (37,3), ami azonban meglepőbb, hogy a cserék tapasztalatainál már a Diósgyőr az ezüstérmes (25,2). A két újonc szereplése egyébként a kezdőknél is igen előkelő, a DVTK a hatodik, az MTK a hetedik.

A kezdőjátékosokat vizsgálva az Újpest és a Paks áll a rangsor végén, a cseréknél pedig a Kisvárda és az Újpest, de érdekes, hogy itt már a Fehérvár is csak a 10. helyet foglalja el.

A riport és a többi bajnokság rangsora itt böngészhető

Az NB I állása (kezdők)


Forrás: CIES

Az NB I állása (cserék)


Forrás: CIES
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz