Fotó: puskasakademia.hu

NB I: Továbbra is nehéz helyzetben a Kisvárda, ezúttal emberhátrányban távoztak pont nélkül a Puskás Akadémia otthonából

A gól nélküli első félidő után ugyan jobban jött ki a második félidőre a Kisvárda, a Puskás Golla révén betalált, és otthon tartotta a három pontot.
Csakfoci.hu 2023. október 6., péntek 22:28
Fotó: puskasakademia.hu
A gól nélküli első félidő után ugyan jobban jött ki a második félidőre a Kisvárda, a Puskás Golla révén betalált, és otthon tartotta a három pontot.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. október 6., péntek 22:28

Az NB I 9. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a sereghajtó Kisvárda a hetedik Puskás Akadémia otthonába látogatott.

I. félidő

A 10. percben a felcsútiak előtt adódott a találkozó első helyzete, ekkor Levi egy csel után, ballal tekert 13-ról, Kovács Marcell vetődve ütötte ki lövést, amely Gruber lábai előtt csorgott tovább. Két perccel később Brandon beadása után az érkező Gruber az egyik várdai védőbe fejelte a labdát. Levi kísérletét nagyot vetődve hárította a vendégek hálóőre a felső sarokból a 22. percben.

A 41. percben az első vendég-helyzet Jovicic nevéhez fűződött, aki Cipetic jobb oldali beadását fejelte a kapu fölé. Néhány perccel később a túloldalon Levi nagy erejű lövése csattant a kapufán, a Puskás támadója 22 méterről vette célba a bal felsőt, és nem is tévedett sokat. A félidőbe még belefért Nagy Zsolt helyzete, a magyar válogatott a 16-oson belülről, jobbal tekert el a felső sarok mellett. Az első játékrész egészére igaz volt, hogy főleg a Puskás Akadémia kezdeményezett, a Kisvárda főként kontrákból próbált meg helyzeteket kialakítani.

II. félidő

A fordulást követően Markeknek kellett védenie Cipetic 17 méteres, jobblábas lövésénél. Az 53. percben Balogh és Navrátil játszott össze szépen a jobb oldalon, majd utóbbi adott középre Mesanovic irányába, a menteni igyekvő Golla majdnem öngólt vétett, ám végül tisztázása után szöglet következett. A második félidőre sokkal aktívabban jött ki a Kisvárda, azonban az 57. percben mégis a Puskás szerzett vezetést: Soisalo sarokrúgása után a hosszú ötösön érkező Golla teljesen üresen fejelhetett a kapuba (1-0). A 66. percben nem sokon múlt a kisvárdai egyenlítés, Camaj egy nagyszerű csel után tekert a hosszú sarok felé, Markek már verve volt, a tekerés a kapufán csattant.

A 74. percben Jovicic szabálytalankodott a csereként beállt Colley-val szemben, amiért begyűjtötte második sárgáját, így megfogyatkozott a Várda. A 80. percben Camaj pörgetett a kapu mellé, miután szemfülesen lecsapott egy lepattanóra az ötösnél. Pár perc múlva Makowski bólintott a bal alsó mellé, majd Melnyik robbant a kapu elé egy balról érkezett ívelésre, azonban ő sem talált kaput. A 95. percben még Cipetic átadását lőtte mellé Mesanovic, azonban gól ebből sem született, a három pontnak köszönhetően a Puskás Akadémia a negyedik helyre lépett előre a tabellán.

NB I, 9. forduló

Puskás Akadémia-Kisvárda 1-0 (Golla 57.)

Kiállítva: Jovicic 74.

Puskás: Markek - Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon - Corbu (Plsek, 69.), Batik, Nagy Zs. (Komáromi, 88.) - Levi (Puljic, 77.), Gruber (Colley, 69.), Soisalo (Slagveer, 77.)

(cserék: Auerbach, Colley, Favorov, Komáromi, Lukács, Maceiras, Ominger, Plsek, Posztobányi, Puljic, Slagveer, Tiscsuk)

Kisvárda: Kovács M. - Lippai, Jovicic, Széles (Alic, 60.) - Navrátil (Kovacic, 76.), Ötvös (Nikolov, 68.), Melnyik, Cipetic - Camaj, Mesanovic (Iliesvki, 68.), Balogh (Makowski, 68.)

(cserék: Petkovic, Alic, Czékus, Ilievski, Kovacic, Körmendi, Lucas, Makowski, Nikolov, Stefan, Vida)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz