Fotó: kecskemetite.hu

NB I: Támadásban is veszélyes védőt igazolt a Kecskemét - hivatalos

A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Budai László 2024. május 28., kedd 10:08
Fotó: kecskemetite.hu
A Kecskemét szerződtette a Kazincbarcika alapemberét, Papp Milánt.
Szerző: Budai László 2024. május 28., kedd 10:08

A KTE mindenben megállapodott Papp Milánnal és a Kazincbarcikával, az első nyári igazolás a védelemben lehet erősítés a lila-fehérek számára - jelentette be a lila-fehér klub.

A szegedi születésű, valamint pályafutását is ott kezdő Papp Milán fiatalon a Puskás Akadémia játékosa lett, ahol folyamatosan járta végig a ranglétrát, egészen az NB III-as gárdáig, majd kölcsönben a Csákvárban is bemutatkozhatott az NB II-ben a 2020/2021-es idényében. Ezután egy évet Fehérváron az NB III-as gárdánál szerepelt, 2022 nyarán pedig az ETO igazolta le. A mögöttünk hagyott idényben a Kazincbarcika alapembere volt, összesen 27 tétmeccsen lépett pályára. Noha a védelemben vethető be, eredményes az ellenfél kapuja előtt is, 59 másodosztályú találkozón öt gólja és négy gólpassza van.

A 22 esztendős játékos jól illik a klub filozófiájába, a jó példák pedig már adottak számára, hogyan építheti fel magát Kecskeméten az NB I-ben. Ezt szeretné követni.

- Minden gyerek ezért kezd el futballozni, hogy az a bizonyos NB I-es kapu megnyíljon egyszer előtte. Ezért rengeteget dolgoztam, voltak ebben nehézségek és pozitív élmények is a hosszú út során. Nagyon várom már ezt a lehetőséget. Nem úgy tekintek rá, hogy most már hátra is dőlhetek, mert megvannak a céljaim, de ez egy olyan mérföldkő, amire mindig emlékezni fogok.

Nagyon szimpatikus volt már külső szemmel is a KTE, egyrészt azért, mert szinte csak magyar játékosokkal dolgozik klub, másrészt nagyon sok játékos kapta meg a lehetőséget úgy, hogy előtte alacsonyabb osztályokban játszott, itt aztán megmutatták azt, hogy igenis az NB I-ben a helyük.

- Ami döntő volt emellett, hogy a sportigazgatón, a vezetőedzőn és mindenkin úgy éreztem, hogy engem akarnak. Kialakult egy kölcsönös bizalom, ami ilyenkor elengedhetetlenül fontos. Többen bebizonyították már itt előttem, hogy ez egy járható út, nekem is motiváció ez – mondta Papp Milán a kecskeméti klubhonlapon.

Olvastad már?
NB I-es klubok számára brutális áron vihető az Újpesttel hírbe hozott magyar válogatott támadó - így alakulhat a sorsa
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz