Fotó: mezokovesdzsory.hu

NB I: Messi, Maradona és Ronaldo után Cseri mezét is megszerezte a román válogatott légiós - fotók

Már magyar válogatott mez is ékesíti a Mezőkövesd román középpályásának nem mindennapi gyűjteményét.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 31., csütörtök 11:24
Fotó: mezokovesdzsory.hu
Már magyar válogatott mez is ékesíti a Mezőkövesd román középpályásának nem mindennapi gyűjteményét.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 31., csütörtök 11:24

Válogatott mezt cserélt egymással a Mezőkövesd csapatkapitánya, Cseri Tamás és az együttes középpályása, Filip Steliano. Utóbbi labdarúgó egészen különleges gyűjteménnyel rendelkezik, olyan világklasszisok dresszeit szerezte már meg, mint Lionel Messi, Diego Maradona vagy Cristiano Ronaldo.

- A napokban vetette fel Filip, hogy szívesen cserélne mezt velem. Örömmel mondtam igent a kérésére – mondta Cseri a kövesdiek honlapjának. - A 2021-es, Írország elleni barátságos mérkőzésre készült mezemet ajándékoztam neki, míg ő a 2016-os román válogatott mezét hozta el nekem, ami szintén egyedi, Kongó ellen viselték ugyancsak barátságos mérkőzésen. Érdekesség, hogy mindkét találkozó döntetlennel ért véget. A mi mérkőzésünkön nem született gól, míg Filipék 1-1-es eredménnyel zártak.

Tudom, hogy Filip gyűjti a mezeket, sok különleges darabot is birtokol, úgy gondoltam, a magyar válogatott se hiányozzon a kollekciójából.

Mezgyűjtési szokásáról maga az érintett is árult el részleteket.

- Ez afféle hobbi számomra. Több mint tíz évvel ezelőtt kezdtem el gyűjteni a mezeket. Vannak közöttük olyanok, amelyeket korábbi klubcsapataim mérkőzései után cseréltem az ellenfelemmel. Akadnak olyan darabok, amelyeket a román válogatott tagjaként cseréltem el a lefújás után.

Néhány megszerzésében korábbi csapattársaim nyújtottak segítséget, de van olyan is, amelyet árverésen vásároltam. Közülük számos darab dedikált, vagy egyenesen a nevemre dedikált, ami miatt különös értéket képviselnek számomra

- mesélte a középpályás, aki többek között olyan világklasszisok dedikált mezeinek büszke tulajdonosa, mint a már említett Messi, Maradona, Ronaldo hármas vagy Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero és Robert Lewandowski.

- Mindegyik különleges valamiért, de Lionel Messi meze a legkedvesebb számomra, mivel nagyon szeretem a játékát.

A mezgyűjtemény további darabjai

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz