Fotó: fehervarfc.hu

NB I: Megvannak az európai kupaindulók, de egy nagyon fontos kérdés maradt még az utolsó hétre

A Puskás Akadémia EKL-selejtezős helye fix, az azonban még nem, hogy a Paks vagy a Fehérvár szerepelhet-e majd az EL-ben.
Budai László 2024. május 13., hétfő 8:45
Fotó: fehervarfc.hu
A Puskás Akadémia EKL-selejtezős helye fix, az azonban még nem, hogy a Paks vagy a Fehérvár szerepelhet-e majd az EL-ben.
Szerző: Budai László 2024. május 13., hétfő 8:45

Az NB I 32. fordulójában eldőlt, hogy ki lesz az NB I első négy helyezettje, és mivel a Magyar Kupa döntőjét is az itt található két csapat (az FTC és a Paks) játssza, ezzel az is biztossá vált, hogy az NB I 4.-je is indulhat majd az európai kupaporondon. Van azonban még izgalmas és eldöntetlen kérdés, ugyanis a helyezések pontos sorrendje még nincs meg, és ennek jelentősége lehet az EL-hely szempontjából.

Amit tudunk: a Puskás Akadémia is kiharcolta az európai kupaindulást, és az is biztos, hogy ez Európa Konferencia Liga-selejtezős szereplést jelent (a következő évtől már csak Konferencia Liga), hiszen jelenleg a felcsútiak a negyedikek, egy fordulóval a vége előtt négy pont előnnyel, így az ötödik DVSC már biztosan nem előzheti meg őket. A Puskás ugyan harmadik még lehet, de ez szintén EKL-selejtezőt érne, második viszont már a győzelmek száma miatt nem (ez adott esetben jelenthetne EL-t), ezért biztos az EKL.

A Paks és a Fehérvár küzdhet még az ezüstéremért, igaz, utóbbinak ugye még a bronz sem biztos. A tolnaiaknak a biztos második helyhez le kell győzniük hazai pályán a már kiesett Kisvárdát, természetesen a Vidinek is mindenképp kell a győzelem a DVTK ellen, emellett az is, hogy a Paks ne nyerjen.

Az ezüstérem azért lehet különösen fontos, mert ha a Fradi nyeri a Magyar Kupát, akkor az MK-ban megszerezhető EL-hely minden bizonnyal a bajnoki másodikra száll. Ha a Paks lesz az MK-győztes, akkor biztosan Bognár György együttese indulhat az EL-ben, az NB I-ből kvalifikált csapatok pedig egyaránt az EKL-ben. (Értelemszerűen akkor is a Paksé az EL-hely, ha az MK-döntőt elbukja, de második lesz az NB I-ben.) Az Európa Ligában az első körben, az EKL-ben a második körben kezdenek csapataink. A Fradi majd a Bajnokok Ligája-selejtezőben indulhat.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz