Fotó: dvsc.hu

NB I: Megpecsételte a ZTE sorsát a kiállítás, Dzsudzsák vezérletével simán nyert a Loki

Dzsudzsák és Szécsi is góllal és gólpasszal járult hozzá a Loki győzelméhez - a ZTE a 34. perctől kezdve emberhátrányban játszott.
Nyikes Zoltán 2023. január 28., szombat 18:56
Fotó: dvsc.hu
Dzsudzsák és Szécsi is góllal és gólpasszal járult hozzá a Loki győzelméhez - a ZTE a 34. perctől kezdve emberhátrányban játszott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 28., szombat 18:56

Az NB I 17. fordulójának második mérkőzésén a hét közben a Ferencváros dolgát igencsak megnehezítő ZTE a DVSC otthonába látogatott.

1. félidő

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 3. percben Dzsudzsák a középkörből remekül ugratta ki a jobbszélen meginduló Szécsit, aki egészen ziccerig vezethette a labdát és 11 méterről a jobb alsóba gurított, 1-0.

A túloldalon Ikoba volt aktív, a ZTE házi gólkirálya a 8. percben vette célba a bal alsót 18 méterről, nem sokat tévedett. Hat minutummal később Ferenczi bedobása után Manrique lövését ütötte ki Demjén, a kipattanóra pedig érkezett Dzsudzsák, de ziccerénél újfent hárított a vendégek kapusa. Az ellentámadásból Ikoba bombázott közelről, de nagyon éles szögből a bal sarok mellé.

A 34. percben újabb fontos pillanatához érkezett a meccs: Mocsi lökte meg hátulról a nyilvánvaló gólhelyzetben kilépő Sóst, amiért kiállították a vendégek védőjét és 11-est ítéltek - a vendégek hevesen vitatták az ítéletet, szerintük Sós csak dobta magát, de végül a VAR sem változtatott a bírói döntésen.

A büntetőt Dzsudzsák a bal alsóba lőtte, Demjén hozzáért, de védeni nem tudott, 2-0.

2. félidő

A szünet után gyorsan tovább nőtt a különbség a felek között, az 53. percben Dzsudzsák passzolt a jobbszélen meglóduló Szécsihez, akinek a centerezésénél nem tudott felszabadítani Kálnoki Kis, rosszul találta el a labdát, amire így lecsapott Babunski és pár lépésről nem volt nehéz dolga a kapuba lőni, 3-0.

Ez pedig végképp eldöntötte a három pont sorsát, hiszen az emberhátrányban játszó Zalaegerszeg nem igazán tudott helyzetet kialakítani. Háromgólos előnynél is a Loki birtokolta többet a labdát és igyekezett kiszolgálni a közönségét, ugyanis ment előre a negyedik találat megszerzéséért.

A 65. percben Kusnyír 16 méterről találta el a felső lécet. Az utolsó tizenöt percre viszont már a Loki is visszább vett, így szinte esemény nélkül csordogált le a maradék idő.

A hosszabbításban még azért Ferenczi és Szécsi is veszélyeztetett, de már nem változott az állás, így magabiztosan húzta be a három pontot a Loki emberelőnyben.

NB I, 17. forduló

Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE FC 3-0 (Szécsi 3., Dzsudzsák 36. - 11-esből, Babunski 53.)
Kiállítva: Mocsi (34.)

DVSC: Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Varga (Baráth, 62.), Manrique (Loncar, 72.) - Sós (Bévárdi, 62.), Dzsudzsák (Bódi, 83.), Szécsi - Babunski (Mance, 72.).

ZTE: Demjén - Huszti (Lesjak, 85.), Mocsi, Kálnoki Kis (Meshack, 76.), Csóka - Tajti, Sankovic - Gergényi, Szalay (Szendrei, 46.), Manzinga (Mim, 67.) - Ikoba (Németh, 85.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz