Fotó: ujpestfc.hu

NB I: Kétszer egy percig volt döntetlen az állás - az Újpest tudta megszerezni második győzelmét

Csoboth már az első percben betalált, majd Mim hiába egyenlített, Ambrose rögtön válaszolt rá. A lila-fehérek így 2-1-re verték a ZTE-t.
Budai László 2023. augusztus 26., szombat 22:00
Fotó: ujpestfc.hu
Csoboth már az első percben betalált, majd Mim hiába egyenlített, Ambrose rögtön válaszolt rá. A lila-fehérek így 2-1-re verték a ZTE-t.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 26., szombat 22:00

Két olyan csapat találkozott az Újpest és a ZTE szombat esti találkozóján, amely eddig csak egyszer nyert a bajnokságban - ráadásul több meccsel ezelőtt. A ZTE keretében nem volt ott az a Tajti Mátyás, aki éppen Újpestre tart.

I. félidő

A találkozót a lila-fehérek kezdték jobban, akik Kiss Tamás jobb oldali beadása és Csoboth berobbanó fejese után már az 1. percben megszerezték a vezetést. Sőt, nem sokkal később ismét ők veszélyeztettek, Ljujic 16 méteres lövését azonban védte Senkó.

Ezt követően már inkább a ZTE-ről szólt a játékrész. Előbb Szalay tekert egy szép csel után centikkel a jobb felső fölé, majd szintén ő próbálkozott, már szabadrúgásból, de Banai résen volt és hárított. Az újpesti kapus megtette ezt a szünet előtt is nem sokkal, akkor Sajbán közeli kísérleténél.

Az utolsó pillanatokban azonban már Banai is verve volt, Csóka 25-ről eresztett meg egy bombaerős lövést, a felső lécről a gólvonal elé pattant a labda, így a hazaiak megúszták kapott gól nélkül.

II. félidő

A Zete a folytatásban is aktív maradt, először Mim próbálkozott, de Banai védte a jobb alsó felé tartó kísérletét. A 60. percben ismét Mim volt aktív, szép szóló után kitette a jobb oldalra a labdát, majd visszakapta azt, és a bal alsóba lőtt - a VAR vizsgálta a találatot, mert Banai előtt még volt egy ZTE-játékos, aki lesen lehetett, de végül megadták a gólt (1-1).

Sokáig azonban nem örülhettek a zalaiak, ugyanis szinte a középkezdés után rögtön ismét előnyben volt az Újpest: Ljujic passzolta előre a labdát Ambrose-nak, aki lefordult Safronovról, majd 14-ről a jobb sarok felé lőtt, és bár Senkó beleért a labdába, az a kapuba pattant (2-1).

Az Újpest tehát bár szoros találkozót játszott a ZTE-vel, a meccsen szinte végig vezetett és meg is tudta nyerni az összecsapást, így a két csapat közül a hazaiak szerezték meg idei második sikerüket.

NB I, 5. forduló

Újpest-ZTE 2-1 (Csoboth 1., Ambrose 61., ill. Mim 60.)

Újpest: Banai - Kiss T., Fehér, Antzoulas, Tamás (Kuusk, 50.) - Ljujic, Onovo (Mack, 41.), Tóth Á. (Pauljevic, 46.) - Mörschel, Kastrati (Ambrose, 46.), Csoboth (Simon K., 70.).

ZTE: Senkó - Huszti, Bedi, Safronov, Csóka - Sankovic (Klausz, 77.), Szendrei (Soltész, 70.) - Mim (Milovanovikj, 80.), Kovács B., Sajbán - Szalay (Németh D., 70.).

Címkék: #NB I #Újpest #ZTE
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz