Fotó: pfla.hu

NB I: Hornyák azt kívánja, bárcsak tévedne, Kondásék a maximumra törekednek - edzői várakozások

A Puskás Akadémia-Vasas mérkőzéssel indul az NB I 18. fordulója - így várják a vezetőedzők az összecsapást.
Nyikes Zoltán 2023. február 3., péntek 16:40
Fotó: pfla.hu
A Puskás Akadémia-Vasas mérkőzéssel indul az NB I 18. fordulója - így várják a vezetőedzők az összecsapást.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 3., péntek 16:40

NB I, 18. forduló

Puskás Akadémia – Vasas (20.00)

Hornyák Zsolt (Puskás): – Nagyjából ugyanazt várom, amit Mezőkövesden kaptunk. Ellenfelünknek minden pont létfontosságú, így ellenünk is valószínűleg mélyen fognak védekezni. A Fradi ellen megmutatták, hogy hátul stabilak, sikerült elérniük egy döntetlent egy olyan pályán, amely minden vendégcsapatnak „forró”. Az angyalföldiek kerete bő, egyénileg is jó játékosaik vannak, szerintem 5–4–1-es felállásban fognak ellenünk játszani, úgyhogy hasonló forgatókönyvre számítok, mint múlt vasárnap. Bárcsak tévednék, mert egy mélyen védekező csapat ellen nagyon nehéz játszani, most is biztosan kevesebb lesz a terünk, de azon dolgoztunk a héten, hogy ezt is meg tudjuk oldani. Türelmesen kell játszanunk, ami nem mindig egyszerű, de bízom benne, hogy ezúttal más lesz az eredmény, és itthon tartjuk a három pontot. Holender Filipnek és Márkvárt Dávidnak öt-öt sárga lapja van, velük nem kell számolnunk, de a Vasasnak így is elég bő a kerete. Radó Bandi régebben nálunk játszott, tisztában vagyunk a képességeivel, illetve a játékstílusával, de elsősorban a csapatból készülünk fel, nem az egyénekből. A saját játékunkat kell a lehető legjobban játszanunk, nekünk kell megnyernünk a mérkőzést, nem az ellenfélnek kell gyengén futballoznia. (pfla.hu)

Kondás Elemér (Vasas): – Egy rendkívül jó, dinamikus csapat ellen fogunk játszani, ezt láthattuk az idei első mérkőzésükön a Mezőkövesd ellen is. Gyors játékukkal hamar át tudják játszani a túlsó térfélre a labdát, és előszeretettel alkalmaznak presszinget az ellenfél labdakihozatalakor, a megszerzett labdával pedig rögtön támadják a kaput. Nem lesz egyszerű dolgunk, a mezőkövesdi vereség pedig még nagyobb motivációt jelenthet nekik. Nekünk viszont minden pontra szükségünk van, felkészültünk belőlük és mindent beleadunk, hogy a lehető legjobb eredménnyel térjünk haza. Két komoly csapattal ütközünk meg az első két fordulóban, ráadásul mindkétszer idegenben, de a maximumot szeretnénk kihozni ebből, ami a folytatásban sokat jelenthet. (vasasfc.hu)

Olvastad már?
Kecskeméti titkok nyomában: Ha kell, pályát vonalaz és kispadot szerel az ügyvezető, de ma is a bennmaradásban hisz - interjú
Meglepték a teljes mezőnyt a nem szokványos játékospolitikájukkal és főleg azzal, hogy újoncként jelenleg második helyen állnak az NB I-ben. Pedig a legalacsonyabb költségvetéssel rendelkeznek, a legolcsóbb kerettel és mindenki biztos volt benne, hogy kiesnek. Ráadásul a legkisebb apparátussal működnek, ezért sokkal többet és jobban kell dolgozniuk, mint a vetélytársaknak. Dr. Filus Andor, az újonc Kecskemét ügyvezetője mondja el, milyen nehézségeket kellett leküzdeniük, míg eljutottak az NB I-be.  A nyarakat a stadionban tölti, a bajnoki rajt előtt már alig alszik, a meccs napján összerakja a kispadot, de előfordul, hogy pályát vonalaz. Interjú a kecskeméti titokról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz