Fotó: ujpestfc.hu

NB I: Gyors gólváltás után pontosztozkodás Újpesten

Holender góljára Antzoulas válaszolt az első félidőben, majd a fordulás után nem bírtak egymással a felek az Újpest-Vasason.
Nyikes Zoltán 2023. május 6., szombat 15:56
Fotó: ujpestfc.hu
Holender góljára Antzoulas válaszolt az első félidőben, majd a fordulás után nem bírtak egymással a felek az Újpest-Vasason.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 6., szombat 15:56

Az NB I 30. fordulójának szombati játéknapja az Újpest-Vasas találkozóval indult.

1. félidő

Szilágyi lövésével indult a mérkőzés, majd a túloldalon Simon próbálkozott először, a mezőnyben pedig többnyire kiegyenlített játék folyt. A Vasas szervezetten védekezett, az Újpest nem igazán tudott hatékony lenni a támadóharmadban, ami miatt Nebojsa Vignjevic vezetőedző igencsak feszült volt a kispadon.

Az utolsó 15 percre megélénkült a találkozó, a 33. minutumban Antonov tekert kevéssel a jobb alsó sarok mellé 19 méterről egy szabadrúgást. A 37. percben megszerezte a vezetést a Vasas: Silye balról érkező lapos beadása tökéletes volt a hosszún Holendernek, aki 5 méterről a rövid alsóba lőtt, 0-1. De csak öt percig volt hátrányban az Újpest, ekkor ugyanis Antonov szöglete után Antzoulas 10 méterről a jobb alsóba fejelt, 1-1.

2. félidő

Otigba nem jött ki a második játékrészre kisebb sérülés miatt, az ő helyét Iyinbor vette át, míg Vignjevic az 57. percig várt a változtatásokkal, ekkor azonban egyszerre hármat is cserélt. A 69. percben éppen a padról beszállt Pauljevic fejelte mellé Kastrati jobbról érkező beadását.

A hajrához érkezve a Vasas volt aktívabb támadásban, előbb Berecz remek indítása után Novothny került helyzetbe, de Antonov szépen mentett egy becsúszással - majd les miatt következhetett szabadrúgás kifelé, majd a 83. percben Hidi szabadrúgása után Novothny fejelt fölé.

A 84. percben Uram és Ambrose futott össze a 16-oson belül, majd a labda Csoboth elé került, aki 15 méterről, kiszorított helyzetből az üres kapu fölé emelt. Négy perccel később ismét Antonov szöglete után fejelhetett Antzoulas, de Uram szögletre mentett. A hosszabbításban még Csoboth előtt adódott egy ígéretes lehetőség, majd ütközött Hidivel a 16-oson belül, de Karakó és a VAR is úgy látta, hogy nem történt szabálytalanság, így döntetlennel végeztek a felek.

NB I, 30. forduló

Újpest FC-Vasas FC 1-1 (Antzoulas 42., ill. Holender 37.)

Újpest: Nikolic - Kastrati (Boriello, 79.), Diaby, Antzoulas, Antonov - Onovo, Mack (Boumal, 57.) - Varga B. (Mörschel, 71.), Simon K. (Ambrose, 57.), Csoboth - Gouré (Pauljevic, 57.).

Vasas: Uram - Szivacski, Otigba (Ilyinbor, 46.), Baráth, Silye - Hinora (Cipf, 87.), Berecz, Urblík (Hidi M, 87.), Szilágyi (Ódor, 60.) - Holender (Hidi, 69.), Novothny.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz