Fotó: fradi.hu

NB I: Fradi-veréssel feledtette az Újpest elleni csúfos zakót a Diósgyőr - videó

A Diósgyőr kétszer is kihasználta a Fradi-védelem bizonytalanságát, így 2-0-ra győzött.
Póczik Dávid 2024. május 11., szombat 21:20
Fotó: fradi.hu
A Diósgyőr kétszer is kihasználta a Fradi-védelem bizonytalanságát, így 2-0-ra győzött.
Szerző: Póczik Dávid 2024. május 11., szombat 21:20

A Diósgyőr azután fogadta hazai pályán a már bajnok Ferencvárost az NB I 32. fordulójában, hogy a miskolciak a múlt héten 7-0-ra kikaptak az Újpest ellen.

I. félidő

A mérkőzés ötödik percében Lisztes szabadrúgása kerülte el a DVTK kapuját, majd percekkel később a túloldalon Szatmári fejese ment mellé. A 17. percben ismét a Fradi volt akcióban: Mmaee fejelt a kapu fölé.

A 38. percben a találkozó legszebb jelenetét láthattuk: egy remek támadás során Kodro lépett ki, majd ballal, éles szögből a kapufát találta el, a kipattanót aztán Sevikyan már nem tudta kapura tenni. A 42. percben a Diósgyőr is betalálhatott volna, ekkor Vallejo lőtt közvetlen közelről, de Varga bravúrral védett. Az első játékrészbe még belefért Loncar távoli lövése, ez azonban nem okozott gondot a vendégek kapusának.

II. félidő

A fordulást követően előbb Szabó csúsztatása kerülte el Varga kapuját, majd Klimovich került ígéretes helyzetbe, egy kontra végén kapott egy okos visszagurítást, azonban méterekkel célt tévesztett. Gera mentett a DVTK kapuja előtt, miután Sevikyan sarokkal szeretett volna gólt szerezni.

A 68. percben Gera a másik kapu előtt is feltűnt, ballal lőtt kapura a 16-oson kívülről, lövése nem sokkal ment fölé. Később Pernambuco szabadrúgását ütötte ki a mezőnybe Varga. A 76. percben kissé komikus körülmények között jutott előnyhöz a DVTK: Szabó lövése levágódott egy védőről, majd Zachariassen elé pattant a labda, aki fel szeretett volna szabadítani, ám pont Tóthot találta telibe, akiről a labda Gera fejére hullott, ő pedig közelről a jobb sarokba bólintott (1-0).

A 88. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát a DVTK: a csereként beállt Ferencsik nagyszerűen adott középre Civic labdavesztése után, a középen érkező Szabó Levente pedig nagy lendülettel érkezett és a bal alsóba fejelt (2-0). Az eredmény ezután nem változott, a DVTK győzött és fellépett a hatodik helyre.

NB I, 32. forduló

Diósgyőr-Ferencváros 2-0 (Gera 76. Szabó L. 88.)

Fradi: Varga Á. – Makreckis, S. Mmaee, Aaneba, Pászka (Civic, 63.) – Tóth A. (Kehinde, 82.), Loncar, Ben Romdhane (Katona, a szünetben) – Lisztes (Marquinhos, 63.), Kodro, Sevikyan (Zachariassen, 63.)

(cserék: Dibusz, Szécsi, Marquinhos, Zachariassen, Civic, Traoré, Botka, Kehinde, Cissé, Dhonata, Katona, Maiga)

DVTK: Odyntsov - Gera (Ferencsik, 82.), Lund, Szatmári, Stephen - Holdampf (Bényei, 19.), Vallejo - Jurek (Bokros, 67.), Klimovich, Pernambuco - Szabó L.

(cserék: Danilovic, Bánhegyi-Bogdán, Baco, Bényei, Bokros, Chorbadzhiyski, Demeter, Fekete, Ferencsik, Franchu, Kampetsis, Szamosi)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz