Fotó: fradi.hu

NB I-es edzőmeccsek: A Fradi első találkozóján gólok nem, csak sérülések voltak - két csatár is idő előtt hagyta el a pályát

Aleksandar Pesic az első félidőben a vállát ficamította ki, míg Halmai Ádám a térdét fájlalta. A zöld-fehérek az eredménynek sem örülhettek, csak 0-0-t játszottak a szlovén élvonalba feljutott NK Rogaska ellen.
Budai László 2023. június 19., hétfő 19:17
Fotó: fradi.hu
Aleksandar Pesic az első félidőben a vállát ficamította ki, míg Halmai Ádám a térdét fájlalta. A zöld-fehérek az eredménynek sem örülhettek, csak 0-0-t játszottak a szlovén élvonalba feljutott NK Rogaska ellen.
Szerző: Budai László 2023. június 19., hétfő 19:17

Mindkét csapatnak voltak nagyobb helyzetei a Ferencváros első, a szlovén másodosztályt megnyerő NK Rogaska elleni felkészülési mérkőzésének első félidejében. Sztanyiszlav Csercseszov együttese a szünet előtt került a legközelebb a gólhoz, ekkor Mercier átadása után Zachariassen találta el közelről, de kiszorított szögből a bal kapufát. A másik oldalt Varga Ádámnak a 14. percben kellett a legnagyobbat védenie, amikor egy jó kiugratás után, 12 méterről, nagy helyzetben próbálták bevenni a kapuját, de a Kecskemétről visszaérkező kapus jól lépett ki és hárított.

A legfontosabb esemény azonban nem ez volt, hanem Aleksandar Pesic sajnálatos sérülése. A Crvena zvezdától szerződtetett támadónak kificamodott a jobb válla, és óriási fájdalmak közepette hagyta el a pályát.

A 66. percben kis híján egy öngóllal szereztek vezetést a szlovének: Knoester tette haza a labdát a szünetben csereként beállt Radnótinak, aki kijjebb helyezkedett, mint azt a holland védő számította, a fiatal kapus végül az utolsó pillanatban, a gólvonalról mentett.

Az NB I címvédője az ellenfél kapuja előtt is veszélyeztetett: a 73. percben Loncar adott remek labdát Kehindének, aki éles szögből a rövid felé lőtt, a szlovének kapusa azonban résen volt és védett.

Bő öt perccel a vége előtt egy újabb Fradi-csatár, a csereként beállt Halmai Ádám is megsérült, ő a térdét fájlalta, és nem is tudta végigjátszani az összecsapást.

A találkozó végül 0-0-s döntetlennel ért véget. A Fradi szerdán a román első osztályban szereplő Sepsi ellen folytatja.

Felkészülési mérkőzés

FTC-NK Rogaska (szlovén I.) 0-0

FTC: Varga Á. (Radnóti, 46.) - Kaján (Auzqui, 77.), Cissé, Knoester, Civic (Tóth A., 46.) - Esiti (Loncar, 46.), Mercier (Tosin, 46.), Gojak (Manner, 74.) - Marquinhos (Katona B., 65.), Pesic (R. Mmaee, 40.), Zachariassen (Halmai, 59.) (Frederiksen, 88.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz