Fotó: dvtk.eu

NB I: EL-csoportkört is megjárt védőt igazolt a Diósgyőr - hivatalos

Tapasztalt cseh középső védőt igazolt a DVTK. A 27 éves Ondřej Bačo pályafutása során 156 élvonalbeli mérkőzésen szerzett rutint, de szerepelt az Európa Liga csoportkörében is.
Csakfoci.hu 2024. január 14., vasárnap 10:26
Fotó: dvtk.eu
Tapasztalt cseh középső védőt igazolt a DVTK. A 27 éves Ondřej Bačo pályafutása során 156 élvonalbeli mérkőzésen szerzett rutint, de szerepelt az Európa Liga csoportkörében is.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. január 14., vasárnap 10:26

- Boldog vagyok, hogy itt lehetek, alig várom már, hogy a csapattal edzzek és megismerjem az új csapattársaimat - nyilatkozta Ondřej Bačo a dvtk.eu-nak. - A stadion csodálatos, az edzőközpont infrastruktúrája pedig minden igényt kielégít, nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Két és fél évig játszottam Izraelben, csapatkapitány is voltam, de szerettem volna máshol is kipróbálni magam, ezért döntöttem a váltás mellett. Remélem, hogy mielőbb be tudok illeszkedni, szeretnék minél többet játszani és bízom benne, hogy előrébb tudunk lépni a tabellán, valamint a kupában is szeretnék a lehető legmesszebb eljutni a Diósgyőrrel.

Ondřej Bačo  a morvaországi Brumov-Bylnice városában született, és ott kezdett focizni, majd a szomszédos Zlín utánpótlásában folytatta. A sárga-kékek újkori felemelkedése egybeesett a középhátvéd felnőtt pályafutásának kezdetével. Már az élvonalbeli újonc keretével edzett, majd a következő évben bemutatkozott az első csapatban, és hamarosan alapemberré vált. Úgyszintén pályára lépett a MOL Cup döntőjében, azóta cseh kupagyőztesnek is vallhatja magát, és ennek köszönhetően a 2017/2018-as idényben az Európa Liga csoportkörében öt mérkőzést játszott végig, többek között az FC København elleni két találkozót. 2019 őszén kölcsönadták, majd fél évvel későb visszatérve segített a bennmaradás kivívásában, ezt követően viszont elhagyta Csehországot. Egy évet játszott Romániában, a legutóbbi két és fél évet Izraelben töltötte, megbecsültségét jelzi, hogy csapatkapitánynak választották, ám a háborús helyzetet is figyelembe véve jobbnak látta, ha új lehetőséget keres.

 

Címkék: #DVTK #Ondrej Baco
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz