Fotó: paksifc.hu

NB I: Egy időben lesznek a kupaindulásról és az érmekről döntő meccsek az utolsó fordulóban

Az utolsó forduló mérkőzéseinek pontos kezdési időpontjait a 32. forduló eredményeinek ismeretében tudja kijelölni az MLSZ.
Csakfoci.hu 2024. május 8., szerda 11:30
Fotó: paksifc.hu
Az utolsó forduló mérkőzéseinek pontos kezdési időpontjait a 32. forduló eredményeinek ismeretében tudja kijelölni az MLSZ.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 8., szerda 11:30

A Labdarúgás Versenyszabályzatának (LVSZ) előírásai szerint – a versenysemlegesség megőrzése érdekében – az utolsó fordulóban egy időben kell kezdeni azokat a mérkőzéseket, amelyeknek a kimenetele befolyásolhatja a nemzetközi kupákban való indulás jogát, valamint érinti az érmes helyezésekért versenyben lévő, illetve kiesési harcban érdekelt csapatokat - írja az mlsz.hu.

Az OTP Bank Liga 2023-2024-es idényében az utolsó forduló eredményei már nem befolyásolják a bajnok, illetve a két kieső kilétét, ám a dobogós helyezésekért és a nemzetközi kupaindulás jogáért még nyitott a verseny, amelyben négy csapat is érintett. Ezért az MLSZ Versenybizottsága a fenti szabályt betartva csak a 32. fordulót követően jelölheti ki az utolsó fordulóban lejátszandó mérkőzések pontos kezdési időpontját.

Természetesen a mérkőzések időpontjáról a Szövetség a lehető leghamarabb tájékoztatja a csapatokat és a szurkolókat.

Megjegyezzük, hogy mind a nemzetközi, mind a hazai professzionális labdarúgásban évtizedek óta ez az uralkodó gyakorlat.

 

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz