Fotó: pfla.hu

NB I: Egy 18 éves magyar csatár döntött a ZTE ellen a Pancho Arénában

A 18 éves, csereként beállt Gruber Zsombor 81. percben született góljával győzött 1-0-ra a Puskás Akadémia a ZTE ellen, az OTP Bank Liga 19. fordulójának első vasárnapi meccsén. Ez volt a felcsútiak összességében 100. sikere.
Dudás Gábor 2023. február 12., vasárnap 16:50
Fotó: pfla.hu
A 18 éves, csereként beállt Gruber Zsombor 81. percben született góljával győzött 1-0-ra a Puskás Akadémia a ZTE ellen, az OTP Bank Liga 19. fordulójának első vasárnapi meccsén. Ez volt a felcsútiak összességében 100. sikere.
Szerző: Dudás Gábor 2023. február 12., vasárnap 16:50

I. félidő:

A meccs elején Szalaynak volt egy fejese 11 méterről, amit Markek könnyedén fogott, utána viszont hosszú percekig nem kerültek veszélybe a kapuk. A 24. percben Colley gurított mellé éles szögből, de mindezt lesről tette. Tíz perccel később egy gyors hazai kontra végén Corbu 16 méteres gyenge lövését felszedte Demjén.

II. féidő:

Nem sok minden változott a folytatásra sem, a küzdelem nagy volt, az igazi foci kevés, és ez utóbbi a helyzetek számában is megmutatkozott. Igaz, az 50. percben kimaradt egy ordító ziccer, Colley azonban a kapu előtt nem találta el a labdát, és még zavarta is a gólszerzésben csapattársát, Stronatit. A 60,. percben Baluta ollózni próbált az ötösnél, de a labdát ő sem tudta eltalálni. A gólok tehát nem potyogtak, a sárgák viszont igen, négyszer is a zsebébe nyúlt a játékvezető alig 25 perc alatt.

Amikor már úgy tűnt, nem születik gól, jött a 81. perc és a mindent eldöntő találat. Favorov nagy csellel csapta be a jobbszélen Tajtit, majd remekül is centerezett, az ötösnél álló Gruber pedig úgy lőtt a kapuba, hogy bár Demjén bele tudott kapni a labdába, de védenie nem sikerült. A 18 éves cserecsatárnak ez volt az első NB I-es gólja (1-0).

A Puskás 1-0-s sikerével fellépett a dobogó alsó fokára, a ZTE viszont zsinórban negyedik nyeretlen meccse után már inkább hátrafelé kell, hogy tekintgessen.

OTP BANK LIGA. 19. FORDULÓ:

Puskás Akadémia - ZTE 1-0 (Gruber 81.)

Puskás Akadémia: Markek - Mezghrani, Spandler, Stronati, Brandon - Favorov, Batik - Baluta (Puljic, 71.), Kern (Levi, 60.), Corbu (Gruber, 60.) - Colley (van Nieff, 60.)

ZTE: Demjén - Huszti, Csóka, Mocsi, Gergényi - Szendrei, Sankovic, Tajti (Klausz M., 84.) - Szalay (Meshack, 57.), Ikoba, Mim

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz