Fotó: pfla.hu

NB I: Dzsudzsák góljára nagy bombával reagált Gruber - egy jó és egy gyenge félidőt hozott a Puskás-Loki

Az NB I negyedik és ötödik helyezettje egy-egy pontot szerzett az egymás elleni bajnokin.
Csakfoci.hu 2023. október 28., szombat 18:51
Fotó: pfla.hu
Az NB I negyedik és ötödik helyezettje egy-egy pontot szerzett az egymás elleni bajnokin.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. október 28., szombat 18:51

Mindkét csapat győzelem után készülhetett a Puskás Akadémia-Debrecen bajnokira, amelyen a negyedik fogadta az ötödiket.

I. félidő

Nagy Puskás-helyzetekkel kezdődött a mérkőzés: Megyeri előbb Plsek óriási helyzetben, középről, néhány méterről leadott lövésénél védett nagyot, majd Soisalo rövidet megcélzó kísérletét is hárította. A felcsútiak finn játékosa nagyon aktívan kezdett, nem sokkal később, balról, kisodródva a jobb kapufát is eltalálta, majd pár perccel később egy szép csel után élesen lőtte a kapu elé a labdát, de Nagy Zsolt centikkel lemaradt róla.

Hiába azonban a hazai helyzetek, gólt a Loki lőtt. Loncar 17 méteres gurítását még ki tudta tolni Markek, de a nem sokkal későbbi debreceni támadásnál már tehetetlen volt: a 16. percben Romanchuk futott fel, szépen kiugratta Bárányt, aki okosan visszakészített, Dzsudzsák pedig közelről a jobb sarokba helyezett (0-1).

A Puskás azonban viszonylag hamar egyenlíteni tudott. Gruber első, 12 méteres lövését még védte Megyeri, ám a nagy kedvvel játszó fiatal játékos nem sokkal később, a 38. percben Soisalo pazar indítása után újra próbálkozhatott, és két Puskás-védő között, bődületes erővel a bal sarokba lőtt (1-1).

Nem kellett sok, hogy Gruber pár percre rá duplázzon, de jobb oldali, kapu felé tekeredő lapos beadása centikkel elkerülte a jobb alsót. A másik oldalt pedig egy Dzsudzsák-tekerés ment kevéssel mellé még a szünet előtt.

II. félidő

A második játékrész igen lanyhán kezdődött, egy kósza Ojediran- és Bódi-lövés tartozott az izgalmasabb események közé, mindkettőt fogta Markek. Mindkét tréner változtatott egyet-kettőt, de a játék képe csak nem akart megváltozni, egyik csapat sem tudott veszélyes lenni a kapura.

Egészen a 82. percig, amikor Loncar 20 méteres, pazar lövését tolta ki a bal felső elől Markek. A slusszpoén a csereként beállt Majdevacé lehetett volna, de Dzsudzsák beadása után a földön fekve mellé kanalazott.

Az első, élvezetes félidőt tehát egy gyenge második követte, az állás nem is változott (1-1).

NB I, 11. forduló

Puskás Akadémia-DVSC 1-1 (Gruber 38., ill. Dzsudzsák 16.)

Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon - Plsek (Levi, 86.), Corbu, Nagy Zs. (Komáromi, 86.) - Favorov, Gruber (Colley, 65.), Soisalo.

DVSC: Megyeri - Lagator, Kusnyír, Romanchuk, Ferenczi - Ojediran, Loncar - Vajda (Bévárdi, 66.), Dzsudzsák, Bódi (Oliveira, 66.) - Bárány (Majdevac, 84.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz