Fotó: ujpestfc.hu

NB I: Döntött az MLSZ az Újpest, a Kecskemét és a Kisvárda licenckérelméről - hivatalos

A három élvonalbeli klub áprilisban még nem kapott licencet a következő idényre.
Póczik Dávid 2023. május 10., szerda 17:14
Fotó: ujpestfc.hu
A három élvonalbeli klub áprilisban még nem kapott licencet a következő idényre.
Szerző: Póczik Dávid 2023. május 10., szerda 17:14

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága május 10-i határozatában elfogadta az Újpest FC Nemzetközi (UEFA) és NB I licenckérelmét - adta hírül az ujpestfc.hu.

"A leírtakban az indoklás is olvasható, mely szerint klubunk minden kötelező ’A’ kritériumot teljesített, a Bizottság a benyújtott dokumentumokat elbírálta, és alkalmasnak találta" - írja a klubhonlap.

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága még az április 20-i ülésén nem adott licencet az Újpestnek, a Kisvárdának és a Kecskemétnek az NB I-ből a következő idényre.

Szerdán a Kisvárda hivatalos honlapján közölte, hogy az MLSZ megadta a licencet a csapatnak, csakúgy mint a KTE-nek, akik második körben a Nemzetközi (UEFA) klublicencet is megkapták a 2023/2024-es szezonra.

- Ahogy azt a bizottság első döntése után jeleztük már szurkolóink felé, formai hiánypótlásokat kellett tennünk a licenc megszerzéséhez, melyeket gyakorlatilag a határozat kézhezvétele után azonnal el is kezdtünk és nagyon gyorsan meg is tettünk. Nagy lehetőség és hatalmas siker kapujában állunk, így nemzetközi licenckérelmet is beadtunk ennek szellemében. Rengeteg munkát igényelt ez minden kollégám részéről, akiknek ezúton is köszönöm, hogy egy újabb szintet tudtunk megugrani, így adminisztratív akadálya nem lesz annak, hogy akár további magasságokba jusson el csapatunkmondta dr. Filus Andor, a kecskeméti klub ügyvezetője.

Olvastad már?
Az egyik legnyugisabb magyar klubelnök: "Ha valaki az edzőjét gyakran váltja, a saját munkájáról mond véleményt" - interjú
A mostani NB II-es szezon meglepetéscsapata az FC Ajka, amely történelme legjobb helyezését érheti el a bajnokságban, néhány héttel ezelőtt pedig még a feljutás esélye is felcsillant. A siker egyik alapköve Geri Gyula elnök, akinek ez a hetedik szezonja a klubnál. Az elnök nagyon hamar tisztázta a játékosokkal, hogy edzőpárti, szerinte ha egy vezető nagyon gyakran váltogatja a trénereket, akkor a saját munkájáról mondja el a véleményét. Geri számára általában azok a klubok szimpatikusak, ahol csak magyar játékosokat alkalmaznak, így az NB I-ben a Kecskemét, a Paks és a Vasas játékospolitikája tetszik számára a leginkább. Amikor a VIP-ben egy másik klub vezetőségéből 6-7 embert meglát, akkor azt kérdezi magában, hogy mi is ott az irány. Kecskemétet és Paksot a sport- és szórakoztatóipar fellegvárainak tartja, de arról is beszél, idén 1 millió forinttal többe kerül idegenbe elutazni, mint tavaly. A 14. forduló után nevezte ki vezetőedzőnek Jeney Gyulát, aki szerinte már most is nagy értéke a magyar focinak, de tudja, hogy sokak számára extrém lehet az, ahogyan tüzeli a játékosokat. Interjú.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz