Fotó: kisvardafc.hu

NB I: Csak érvénytelen gól esett a Kisvárda-Fradin

Nem bírt a harmadik helyezett Kisvárdával az éllovas Ferencváros.
Nyikes Zoltán 2023. február 11., szombat 18:56
Fotó: kisvardafc.hu
Nem bírt a harmadik helyezett Kisvárdával az éllovas Ferencváros.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 11., szombat 18:56

Az NB I 19. fordulójának szombati játéknapján a harmadik helyezett Kisvárda fogadta az éllovas Ferencvárost.

1. félidő

A 10. percben a hazaiak veszélyeztettek először, ekkor Ötvös tekert a bal felső fölé, majd négy perccel később a másik oldalon Marquinhos a jobboldalról tört be a tizenhatoson belülre és passzolt középre, ahol Ryan Mmaee kapásból lőtt nyolc méterről, de épp Hindrich kezébe.

A 24. percben Civic beadása után Kovacevic fejelt hat méterről a bal kapufa mellé. A félidő hátralévő részében az iramra ugyan nem lehetett panasz, de kevés dolguk akadt a kapusoknak.

A zöld-fehéreknél megsérült Muhamed Besic, akivel kapcsolatban az M4 Sport közvetítésében az hangzott el, hogy bedagadt a térde és a keresztszalagjával lehetnek problémák nagy valószínűség szerint, hivatalosan azonban még nem érkezett hír a pontos diagnózisról és így arról sem, hogy mekkora kihagyás várhat rá.

2. félidő

A második félidőben már gyakrabban forogtak veszélyben a kapuk, az 51. percben pedig meg is szerezte a vezetést a Kisvárda - de csak néhány pillanatig. Egy baloldalról érkező szabadrúgást öklözött ki Dibusz, de a labda éppen a 16-os előterében álló Karabeljovhoz került, aki egy igazítás után a kapu közepébe lőtt. Videóbírózást követően viszont a játékvezető úgy döntött, hogy a szabadrúgásnál lesen álló Kovacic zavarta a Fradi kapusát, így a gól érvénytelen lett.

A 61. percben Civic szöglete után Vécsei fejelhetett, de a kapu előtti tömörülésben elakadt a labda, majd pár másodperccel később Zachariassen passza után Ryan Mmaee 8 méterről vette célba a jobb alsót, centimétereket tévedett csak. Kicsivel ezt követően a túloldalon Camaj bal sarokba tartó kísérletét ütötte oldalra Dibusz.

A 81. percben Ilievski borította fel 17 méterre a kaputól Vécseit, így remek helyről végezhetett el szabadrúgást a Fradi, Ryan Mmaee azonban a jobb sarok mellé lőtt. Hat minutummal később Traoré lőtt mellé egy nagy helyzetet, de végül utólag beintette a lest az asszisztens.

A ráadásban sem sikerült bevinni a győztes találatot egyik csapatnak sem, így döntetlennel zárult a rangadó.

NB I, 19. forduló

Kisvárda-Ferencváros 0-0

Kisvárda: Hindrich - Hej, Jovicic, Kovacic, Leoni - Karabeljov, Ötvös - Czérna (Ilievski, 46.), Makowski (Spasic, 83.), Camaj (Navrátil, 75.) - Mesanovic.

FTC: Dibusz - Botka, Knoester, Kovacevic, Civic - Besic (Vécsei, 25.), Esiti (Sigér, 60.) - Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Auzqui, 60., Wingo, 75.) - R. Mmaee.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz