Fotó: kisvardafc.hu

NB I: Bombagól döntött a forduló rangadóján, csökkent a Fradi előnye

Katona Bálint remek gólja három pontot ért a későn ébredt Kisvárda ellen.
Nyikes Zoltán 2023. március 4., szombat 16:09
Fotó: kisvardafc.hu
Katona Bálint remek gólja három pontot ért a későn ébredt Kisvárda ellen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 4., szombat 16:09

Az NB I szombati játéknapja a 22. forduló rangadójával, a második helyezett Kecskemét és a harmadik Kisvárda összecsapásával indult. A szabolcsi együttes a hét közben meglepetésre, nagyon gyenge játékkal esett ki a Magyar Kupa-negyeddöntőben a másodosztályú Budafok ellen, így javításra készült Török László együttese.

1. félidő

Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt alakult ki, a 8. percben Mesanovic lódult meg a jobbszélen, betört a 16-oson belülre és veszélyesen centerezett, de mindkét társa lemaradt a labdáról. A 21. percben a túloldalon Szuhodovszki passza után Tóth verekedte be magát a 16-oson belülre, majd lövését Petkovic védte, de a kipattanó is a kecskeméti támadó elé került, de az ismétlést is hárította a kapus.

Tizenegy minutummal később Szuhodovszki szöglete után alakult ki kavarodás és veszély a 16-oson belül, de a várdai védők blokkolni tudtak, majd a 37. percben Szuhodovszki szerzett labdát a Kisvárda térfelén, majd néhány méter labdavezetés után a balján érkező Banó-Szabónak passzolt, aki 14 méterről alig lőtt a bal alsó mellé.

Az első játékrészben főleg támadásban mutatott visszafogott játékot a Kisvárda, a Kecskemét közelebb állt a gólhoz, a játék képe pedig a második félidő elején sem változott.

2. félidő

A fordulás után négy perccel Zeke balról érkező lapos beadását készítette le lövésre Katona Szuhodovszkinak, aki estében fölé lőtt 10 méterről. Az 54. percben aztán végül összejött a megérdemelt gól a vendégeknek: Szuhodovszki indult meg a Kisvárda térfelé a kapu felé, majd a középen az akciót követő Katonához passzolt, aki 20 méterről nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe, 0-1.

A vendégek közel jártak ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, amikor Szuhodovszki szabadrúgása után Vágó fejelte be középre a labdát, ahol nagy ziccerben találhatta magát Szabó Alex, de hatalmasat mentett előle Ötvös.

Az utolsó 20 percre fordulva átvette az irányítást a Kisvárda és jóval aktívabbá vált a támadójátéka. Vargának előbb Ötvös jobb alsóba tartó kellemetlen löketét kellett kiütnie, majd a 83. percben már a KTE kapusa is tehetetlen volt Spasic góljánál, a várdai támadó azonban lesen volt, így elmaradt az egyenlítés.

A hátralévő időben sem vezetett eredményre a hazai mezőnyfölény, így a KTE nyerte a forduló rangadóját. Szabó István csapatának hátránya így 14 pontra csökkent az élen álló Fradi mögött.

NB I, 22. forduló

Kisvárda-Kecskeméti TE 0-1 (Katona 54.)

Kisvárda: Petkovic - Hej, Széles, Kovacic, Leoni (Alic, 77.) - Karabeljov (Navrátil, 77.), Melnyik - Mesanovic (Spasic, 46.), Ötvös, Camaj (Vida, 77.) - Makowski.

KecskemétVarga B. - Nagy K., Vágó, Belényesi, Szabó A., Zeke - Banó-Szabó (Szalai, 74.), Meskhi (Nikitscher, 46.), Szuhodovszki (Rjaskó, 92.) - Tóth B. (Horváth K., 84.), Katona B. (Májer, 74.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz