Fotó: kisvardafc.hu

NB I: "Az első gondolatom az volt, hogy feladom, hiszen valamiért nagyon ver a sors" - újabb súlyos sérülést szenvedett az egyik legtehetségesebb játékos

Boka- és szárkapocscsonttörés, combizomszakadás, elülső keresztszalag-szakadás: rájár a rúd az elmúlt bő egy évben a Kisvárda 19 éves játékosára.
Nyikes Zoltán 2023. március 13., hétfő 22:00
Fotó: kisvardafc.hu
Boka- és szárkapocscsonttörés, combizomszakadás, elülső keresztszalag-szakadás: rájár a rúd az elmúlt bő egy évben a Kisvárda 19 éves játékosára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 13., hétfő 22:00

A DVSC elleni bajnoki utolsó pillanataiban szenvedett térdsérülést a Kisvárda fiatal támadója, Czérna Erik, akivel kapcsolatban kiderült, hogy elszakadt az elülső keresztszalagja a jobb lábában - írja a klub hivatalos oldala.

A 19 éves szélső napra pontosan egy hónappal ezelőtt, a Ferencváros elleni meccsen szenvedett combizomszakadást, abból a sérülésből tért vissza, és lépett szombaton csereként pályára a meccs 84. percében. De ez még nem minden, hiszen a várdaiak saját nevelésű játékosa tavaly februárban a tartalékcsapat tiszaújvárosi edzőmeccsén szenvedett boka- és szárkapocscsonttörést, amiből hónapokig tartott a felépülése.

– Tavaly a bal lábam, most a jobb sérült meg – mondta szomorú hangon Czérna Erik. – A tünetekből fel voltam készülve a legrosszabbra, ám letaglózott a hétfői hír, hogy a meccs után elvégzett vizsgálatok kimutatták a szakadást.

Az első gondolatom az volt, hogy feladom, hiszen valamiért nagyon ver a sors, de úgy döntöttem, hogy összeszorítom a fogam, és bár műtét, valamint nagyon kemény rehabilitáció áll előttem, állok elébe.

Azt sajnálom, hogy a következő évben az én korosztályom lesz a felső korhatára az NB I-ben szerepeltetendő fiatal generációnak, bíztam benne, hogy megkapom a lehetőséget, ezért is dolgoztam keményen. Ám most úgy tűnik, pályafutásom talán legértékesebb esztendeje a felépülésemre megy majd rá.

A fiatal játékostól megkérdezték azt is, hogyan emlékszik vissza a hétvégi szituációra.

– Annyira emlékszem, hogy Bohdan Melniktől kaptam labdát a jobb oldalon, a hosszabbítás letelte előtt. A tizenhatoson belülre érve éreztem, hogy hosszú lesz, de azért megküzdöttem érte, hátha... Ekkor Ferenczi János meglökött, elveszítettem az egyensúlyom, és a jobb lábammal a pályát övező műfüves borításra érkeztem le, ahol letapadt, ez okozhatta a bajt. Az eset után nem sok mindenre emlékszem, de arra igen, hogy többen így például a debreceni kapus is a segítségemre sietett. Azt nem tudnám megmondani, hogy Ferenczi János köztük volt-e, mindenesetre azóta nem keresett... – nyilatkozta Czérna.


A Ferenczivel való csata után sérült meg Czérna. Fotó: kisvardafc.hu
Olvastad már?
Hajnal a Fradi NB I-es vereségéről: "Fontos, hogy ezt az időszakot már a tesztelésre is használjuk" - ez kell a Leverkusen elleni továbbjutáshoz
A Ferencváros sportigazgatója elárulta, fontos lesz a következő bajnokikon is, hogy megnézzék a kölcsönjátékosokat éles helyzetekben és kiderüljön, kikre számíthatnak hosszabb távon.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz