Fotó: fradi.hu

NB I: "Az edzőváltás óta eredményesen szerepelt az Újpest, nem lesz könnyű dolgunk" - így várják a derbit a főszereplők

Az NB I 29. fordulója hétfőn az Újpest-Ferencváros mérkőzéssel zárul - így várják a derbit a főszereplők.
Póczik Dávid 2023. május 1., hétfő 14:45
Fotó: fradi.hu
Az NB I 29. fordulója hétfőn az Újpest-Ferencváros mérkőzéssel zárul - így várják a derbit a főszereplők.
Szerző: Póczik Dávid 2023. május 1., hétfő 14:45

Újpest-Ferencváros 18.00

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Tudom, hogy az Újpest elleni mérkőzések mindig különösen fontosak a szurkolóknak és a klubnak is, de ne feledjük, hogy az előző két bajnokink, a Honvéd és a Vasas elleni is budapesti derbi volt, ráadásul mindkettőt sikerült megnyernünk. Ezek a találkozók sosem könnyűek számunkra, láthatjuk, a Vasas ellen is küzdelmes meccsen sikerült megszereznünk a három pontot.

A szezon közben több másik csapathoz hasonlóan az Újpest is edzőt cserélt, láttam, hogy az utóbbi néhány meccsen eredményesen szerepelt a csapat az új tréner irányításával. Ezeken jó futballt játszott az Újpest, de én inkább arra számítok, amit legutóbb is láthattunk, nem lesz könnyű dolgunk.

- Egy derbi minden országban különleges, Oroszországban a CSZKA–Dinamo, Spanyolországban a Barcelona–Real Madrid, Lengyelországban a Lech Poznan és a Legia összecsapása ilyen. Remélem, hogy a szurkolók jó hangulatot teremtenek, mi igyekszünk majd a tőlünk telhető legjobb teljesítménnyel meghálálni a szurkolást. (fradi.hu)

Fernand Gouré (támadó, Újpest): - Mióta itt vagyok, egy Derbin, az őszin játszottam, sajnos akkor kikaptunk. Azzal viszont a kezdetek óta tisztában vagyok és érzem, hogy ez egy különleges rangadó, nemcsak a játékosoknak, hanem a két klubnak is. Amit tudok, hogy mi a maximumot fogjuk nyújtani és ugyan nem lesz egyszerű, de mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük az összecsapást. (ujpestfc.hu)

Simon Krisztián (támadó, Újpest): - Az elmúlt hetek jól sikerültek, így remek formában várjuk a Ferencvárost. Látjuk, halljuk és érezzük, hogy a szurkolók mindent megtettek és megtesznek azért, hogy sikeresek legyünk hétfő este. Most rajtunk a sor! Imádom a derbi semmihez sem fogható hangulatát, és szeretnénk már a bemelegítés alatt újra átérezni. (facebook.com/ujpestfootballclub)

Olvastad már?
A derbi játékvezetője több Újpest-meccsen is "vérengzett" már, egy játékost kétszer is kiállított - videók
Bogár Gergő vezeti hétfőn kora este az Újpest-Ferencváros rangadót az OTP Bank Liga 29. fordulójában. A lila-fehéreknek több emléketes összecsapáson is fújt már a fiatal bíró.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz