Fotó: kecskemetite.hu

NB I: A Honvéd fordítani tudott, de nyerni nem az élcsapat otthonában

Közelebb állt a győzelemhez a Honvéd, de végül be kellett érnie egy ponttal a Kecskemét ellen.
Nyikes Zoltán 2023. február 11., szombat 16:22
Fotó: kecskemetite.hu
Közelebb állt a győzelemhez a Honvéd, de végül be kellett érnie egy ponttal a Kecskemét ellen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 11., szombat 16:22

Az NB I 19. fordulójának szombati játéknapja a hazai pályán még veretlen Kecskeméti TE és a kiesőhelyen álló Honvéd összecsapásával vette kezdetét.

1. félidő

Jó iramban indult a találkozó, így nem is kellett sokat várni az első gólra: a 16. percben Szuhodovszki ívelt Katona elé, aki a 16-oson belül áttette a labdát a jobb lábáról a balra, majd 11 méterről a jobb felsőbe tekert, 1-0.

De nem örülhettek sokáig a hazaiak, kilenc perccel később ugyanis már a vendégeknél volt az előny: előbb Lukic remek ütemben ugratta ki a védők mögé bemozgó Dominguest, aki 11 méterről a bal alsóba gurított, majd Doka jobboldalról érkező lapos beadását lőtte Domingues 9 méterről a jobb alsóba.

A 42. percben kis híján kétgólosra növelte előnyét a Honvéd, amikor Lukic passza után került nagy ziccerbe Samperio 14 méterre a kaputól, de Varga nagyot védett. Ez pedig megbosszulta magát, még a szünet előtt ugyanis egyenlített a KTE: Szuhodovszki az ellenfél térfelének közepétől egészen a 16-os előteréig vezette a labdát, majd 17 méterről kilőtte a bal alsót, 2-2.

2. félidő

A fordulás után a vendégek részéről jegyezhettünk fel több lehetőséget, a 64. percben Tamás kísérletét tolta ki a léc alól Varga, alig egy minutummal később pedig Samperio lövése ment el kevéssel a bal alsó mellett.

Ebben a periódusban jóval közelebb állt az újabb gólhoz a Honvéd, a 75. percben például Plakushchenko 16 méterről lőtt kevéssel a bal alsó mellé, majd másodpercekkel később egy szöglet utáni lövésnél blokkolt nagyot a kapu előterében Belényesi.

Az utolsó tíz percre viszont a Kecskemét is megrázta magát és egyre többször jutott fel a Honvéd tizenhatosáig, de végül egyik csapat sem tudta megszerezni a három pontot.

NB I, 19. forduló

Kecskeméti TE–Budapest Honvéd 2-2 (Katona 16., Szuhodovszki 45., ill. Domingues 19., 25.)

Kecskemét: Varga Á. - Szabó A., Rjasko, Belényesi - Nagy K., Vágó (Nikitscher, 46.), Szuhodovszki (Szalai G., 89.), Banó-Szabó (Májer, 71.), Zeke - Katona B. (Meskhi, 77.), Tóth B. (Horváth K., 46.).

Honvéd: Szappanos - Capan, Lovric (Cirkovic, 56.), Prenga - Doka, Mitrovic, Gomis (Plakushchenko, 67.), Tamás - Domingues (Kocsis, 90.), Lukic, Samperio (Átrok, 90.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz