Fotó: ztefc.hu

NB I: A Diósgyőr beleszaladt egy ötösbe Zalaegerszegen, csúnya lett az új edző első veresége - videók

Sajbán Máté vezérletével kiütötte a ZTE a Diósgyőrt.
Nyikes Zoltán 2024. március 30., szombat 21:20
Fotó: ztefc.hu
Sajbán Máté vezérletével kiütötte a ZTE a Diósgyőrt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 30., szombat 21:20

A Vladimir Radenkovic vezetőedzővel még veretlen Diósgyőr ahhoz a ZTE-hez látogatott, amely hazai pályán már öt meccse nem talált legyőzőre.

I. félidő

Az első játékrész szinte teljes egészében a ZTE akarata érvényesült és nagy mezőnyfölényben játszott a hazai csapat már az első percektől. A 10. minutumban Croizet kapott jó labdát a 16-oson belül, de a labdaátvétel hosszúra sikerült, így a lövésnél már közel került a kimozduló Odyntsov, aki így szögletre mentett. Két percre rá Croizet beadása után Sajbán előzte meg a kimozduló Odyntsovot és hat méterről fölé csúsztatott.

A 26. percben góllá érett a ZTE fölénye, ekkor Mim balról érkező beadását kapásból tette kapura Mance, Odyntsov lábbal védett, a kipattanóra viszont érkezett Sajbán és közelről a hálóba passzolt, 1-0. A 30. percben Sajbán alapvonalról adott középre laposan, de Mim nem találta el nagy helyzetben a labdát.

A 37. percben Gera előbb fellökte, majd felrúgta Sajbánt, amiért 11-est kapott a ZTE, ezt Mance a bal alsóba lőtte, 2-0.

II. félidő

A szünetben egyet cserélt a vendégek trénere, majd az 52. percben még egyet és össze is jött a szépítés a 60. percben, amikor Pozeg Vancas-Klimovich-Pozeg Vancas volt a labda útja a 16-oson belül, majd utóbbi Pernambucóhoz passzolt, aki nagy helyzetben, négy méterről a rövid, bal alsóba lőtt, 2-1.

De gyorsan újra kettő lett közte, a ZTE következő támadásánál Croizet jobbról húzott befelé, és mivel senki nem támadta, így lövésre vállalkozott és 17 méterről a jobb alsóba csavart, 3-1.

Ez a gól pedig megfogta a Diósgyőrt, amely számára egy pillanatra felcsillant a remény, és ezt követően nem is tudott már komolyabban veszélyeztetni.

A 80. percben pedig újabb góllal tette még magabiztosabbá győzelmét a ZTE, Mim passza után éles szögben került helyzetbe Sajbán, lövése Odyntsovről a felső lécre, onnan pedig - nehéz volt eldönteni többszöri visszajátszás után is, de nagy eséllyel - Lundről a gólvonal mögé került, 4-1. A végén még a csereként beállt Németh kétszer is veszélyesen próbálkozott, ő nem, Sajbán viszont lőtt még egy gólt egy sakk-mattra kijátszott támadás végén, beállítva így az 5-1-es végeredmény.

A ZTE ezen a meccsen szinte mindenben felülmúlta a Diósgyőrt, amely így elszenvedte első vereségét az új vezetőedzővel.

NB I 26. forduló

Zalaegerszegi TE FC-Diósgyőri VTK 5-1 (Sajbán 26., 92., Mance 31. - 11-esből, Croizet 62., Lund 80. - öngól, ill. Pernambuco 60.)

ZTE: Dombó – Evangelou, Safronov, Medgyes (Vogyicska, 73.) – Bedi, Szendrei, Sankovic, Mim – Sajbán, Mance (Németh, 83.), Croizet (Kiss B., 65.).

DVTK: Odyntsov – Gera (Bokros, 46.), Szatmári, Lund, Stephen (Kampetsis, 72.) – Holdampf, Vallejo (Popadiuc, 80.), Bényei (Klimovich, 55.) – Jurek (Pernambuco, 55.), Edomwonyi, Pozeg Vancas.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz