Fotó: www.dvsc.hu

NB I: A bizottság új elnöke elárulta, mikor jöhet a videóbíró - a létszámbővítésről is beszélt

Róka Géza szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség eltökélt amellett, hogy a tizenkét csapatos bajnokság a megfelelő.
Nyikes Zoltán 2019. december 2., hétfő 15:05
Fotó: www.dvsc.hu
Róka Géza szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség eltökélt amellett, hogy a tizenkét csapatos bajnokság a megfelelő.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. december 2., hétfő 15:05

A hétvége folyamán honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a debreceni csapat cégvezetőjét, dr. Róka Gézát nevezték ki a 12 NB I-es csapatot tömörítő bizottság elnökévé. Az újdonsült vezető a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt arról, várható-e a közeljövőben létszámbővítés az élvonalban, és az is szóba került, mikor jöhet a videóbíró.

– E pillanatban a bővítés kérdése nincs napirenden. A szövetség eltökélt amellett, hogy a 12 csapatos bajnokság a megfelelő, én nem tudok olyan tervről vagy szándékról, ami ezt a közeljövőben megváltoztatná. Az ötödik bajnoki szezon megy most 12 csapat részvételével, nagyon sok érvet lehet mellett és ellene is felsorakoztatni.

Ha terítékre kerül egyszer a bővítés, azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy egy 16 csapatos bajnokság fog-e tudni úgy működni, hogy meglesznek-e a kluboknak ugyanezek az anyagi lehetőségei

– nyilatkozta a cégvezető, majd arra is válaszolt, hogy van-e arra esély a jövőben, hogy akárcsak Lengyelországban, egy önálló liga rendezze a bajnokságot. – Pillanatnyilag nincs arról szó, hogy egy önálló liga rendezze a bajnokságot. Magyarországon nem ligarendszerben, hanem az MLSZ kötelékén belül működik a két profi bajnokság, de az NB I-es és az NB II-es bizottságnak éppen azok a feladatai, amik egy esetleges ligának lennének.

Róka kitért a sokat kritizált játékvezető helyzetére is, akikről megjegyezte, hogy jó lenne, ha tévedésmentesen dolgoznának a játékvezetőink, de vágyálom, hogy ezt elérjük.

Előbb-utóbb bevezetésre kerül a videóbíró-rendszer, rövidesen előrelépés lesz. Akár már jövőre is bevezetésre kerülhet.

Az NB I-es bizottság elnöke a rövidesen bevezetésre kerülő harmadik számú európai kupasorozattal kapcsolatban kifejtette, hogy a mindenkori magyar bajnok sokkal jobb helyzetbe kerül, mint eddig.

– Most a selejtezők során a playoffig kellett jutni, hogy az  EL-csoportkörbe kerülhessen, ez olyan értelemben változni fog, hogy ha a selejtező harmadik körébe kerül, akkor már csoportkörös lesz, csak nem az EL-ben, hanem a Konferencia Ligában – zárta Róka.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz