Nagy bejelentés és váltás a román foci magyar meglepetéscsapatánál: "Elfogyott az üzemanyag"

A klublegenda és a román élvonal legidősebb játékosa, Hadnagy Attila lett a Sepsi OSK új ügyvezetője. Diószegi László tulajdonos további változásokat is kilátásba helyezett.
Dudás Gábor 2019. április 26., péntek 13:46
A klublegenda és a román élvonal legidősebb játékosa, Hadnagy Attila lett a Sepsi OSK új ügyvezetője. Diószegi László tulajdonos további változásokat is kilátásba helyezett.
Szerző: Dudás Gábor 2019. április 26., péntek 13:46

A román bajnokság élvonalában, annak is a felsőházi rájátszásában szereplő sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK futballklub tulajdonosa, Diószegi László rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy változás történt a klub vezetésében. Közös megegyezéssel szerződést bontottak a Sepsi OSK-t másfél éve vezető Csinta Samuval, aki családi okokra hivatkozva lépett vissza. Helyébe csütörtökön a csapat kapitányát, a sepsiszentgyörgyi labdarúgás kiemelkedő egyéniségét, Hadnagy Attilát nevezték ki a klub ügyvezető igazgatójának.

Diószegi László megköszönte Csintának az eddig elért eredményeket, azt hogy bejutottak Románia első hat csapata közé és leszögezte, hogy Hadnagy Attilának teljes körű döntési joga van, "nem csak azért hozták, hogy egy legyen a sok között".

- Most egy igazi fociember került a klub élére, aki érti is a focit. Jövő évi célunk is az, hogy az első hat csapat között legyünk - mondta Diószegi, hozzátéve, hogy szeretnének egy klubfilozófiát is kialakítani, amivel az elmúlt években nem tudtak foglalkozni, hiszen nagyon gyorsan történtek a dolgok a Sepsi OSK körül.

A Sepsi OSK új ügyvezető igazgatója, Hadnagy Attila megköszönte a bizalmat és elmondása szerint meglepetésként érte őt a felkérés, amit megtiszteltetésnek érez. Hozzátette: ahogy csapatkapitányként is tette, most a focikarrierje végén szeretne a klub vezetőjeként is bizonyítani, tapasztalatával, komolyságával szeretne hozzájárulni a klub eredményeihez - írja a slagerradio.ro.

Hadnagy a szurkolóknak is üzent, arra kérte azokat, akik az elmúlt időszakban eltávolodtak, hogy térjenek vissza, mert a csapatnak szüksége van rájuk. - Szurkolók nélkül nincs foci, ők 12. játékosként segítik a csapatot, arra kérem továbbra is segítsenek - nyilatkozta Hadnagy Attila.

A Sepsi OSK elmúlt időszakban tapasztalt verség sorozatára vonatkozó kérdésre Diószegi László elmondta: a játékosok mindent megtettek, hogy a csapat bejusson az első hat közé, viszont most, hogy ez megtörtént az látszik, hogy "elfogyott az üzemanyag".

Hozzátette: próbálnak lelket önteni a játékosokba, hiszen ha az ötödik helyet el tudnák érni, akkor a szurkolók is megenyhülnének és szívesebben járnának a mérkőzésekre. Diószegi László szerint azonban a jelenlegi hatodik helyezés is szép eredmény. Hasonlóan vélekedett Hadnagy Attila is, aki szerint játékosok „ráültek” a hatodik helyre, habár lettek volna még nyerhető mérkőzések, ugyanakkor úgy véli nem kell leírni ezt a csapatot, meg lehetnek elégedve az eddig elért eredménnyel.

Diószegi kifejtette, hogy rá szeretnének erősíteni az utánpótlás-nevelésre, és szeretnék, ha 5-10 év múlva már 3-5 helyi nevelésű játékos lenne a Sepsi OSK-ban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz