Fotó: facebook.com/nogradsipek.se

Nagy balhé volt a magyar meccsen: Egy szurkoló úgy lefejelt egy játékost, hogy eltört az orra - börtönbüntetés várhat a drukkerre

Orrcsonttörést okozott a megvadult szurkoló, akinek a nyilvános sportrendezvényen tanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásáért is felelnie kell a bíróság előtt.
Nyikes Zoltán 2022. október 10., hétfő 17:30
Fotó: facebook.com/nogradsipek.se
Orrcsonttörést okozott a megvadult szurkoló, akinek a nyilvános sportrendezvényen tanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásáért is felelnie kell a bíróság előtt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 10., hétfő 17:30

A Balassagyarmati Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre tett indítványt azzal az 52 éves szurkolóval szemben, aki a 2021. október 24-én lejátszott, megyei III. osztályú Nógrádsipek-Ludányhalászi mérkőzés után olyan erővel fejelt meg egy játékost, hogy annak eltört az orra. A vádirat szerint a meccs lefújása után a játékosok között szóváltás alakult ki, melyet a hazai csapat egyik tagja megpróbált csitítani. Ekkor az egyik szurkoló odalépett hozzá, és lefejelte – írja a nool.hu.

A szurkolónak azon túl, hogy orrcsonttörést okozott, a nyilvános sportrendezvényen tanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásáért is felelnie kell a bíróság előtt. A büntetett előéletű, visszaeső vádlottal szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség

súlyos testi sértés bűntette és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat, vele szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvények látogatásától eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy vádlott a közel 23 ezer forint bűnügyi költséget is fizesse meg.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról 1 év 6 hónap börtönbüntetés, 2 év közügyektől eltiltás, valamint 1 év sportrendezvények látogatásától eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratban.

Mivel a vádlott a bűncselekményt egy korábbi felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el, elítélése esetén annak az egy év időtartamú szabadságvesztésnek a végrehajtását is el kell rendelni.

Olvastad már?
Lipcsei nagyon kiakadt: "A fiatal gyerekeket agyonrúgják, terrorizálják" - a Fradi-ikon szerint csúnyán belenyúltak a meccsükbe
A Soroksár vezetőedzője szerint a játékvezetők nem segítik megfelelően a fiatal magyar játékosokat, a 17 éves Lisztes Krisztián kiállítását jogtalannak érezte a Pécs elleni NB II-es bajnokin.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz