Fotó: FCZ

Monizzal szárnyalni kezdett és Európába jutott a 13-szoros svájci bajnok - akár hosszabb távra is kinevezhetik

A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Budai László 2024. május 21., kedd 12:32
Fotó: FCZ
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Szerző: Budai László 2024. május 21., kedd 12:32

Szárnyalni kezdett Ricardo Monizzal a svájci élvonalbeli Zürich, amelynek az irányítását az utolsó öt bajnokira kapta meg a klub utánpótlásában dolgozó holland edző. Bár az együttes első mérkőzését elbukta vele, azóta háromszor nyertek a felsőházi rájátszásban, ezzel egy fordulóval a vége előtt már negyedikek és bebiztosították az európai kupaszereplést. Mindezt úgy, hogy Moniz hatodikként vette át a gárdát, amely akkor két pontra volt az EKL-helyektől.

Az FCZ az elmúlt meccseken legyőzte a Winterthurt (3-1), a Servette-et (2-1) és a Luganót (2-1), utóbbi találkozó után a svájci nau.ch honlap már gratulált neki, hogy a remek teljesítmény után biztosan tovább irányíthatja majd az együttest a következő szezonban is, Moniz azonban ezt egyelőre nem erősít(h)ette meg.

Nagyszerű, ha itt lehetsz edző. 100 százalékosan motivált vagyok ezzel kapcsolatban, de a klub dönt

- reagált Moniz, aki korábban a Fradit és a ZTE-t is irányította hazánkban. A Zürich szombaton a St. Gallen ellen zárja a szezont.

Olvastad már?
Az NB I terminátorai nem tudják, mi az a csere vagy pihenő: Ők játszották a legtöbbet az idényben - TOP 10
Két mezőnyjátékos van az OTP Bank Ligában, akik egyetlen percet sem hiányoztak a 2023/2024-es szezonban. Pedig inkább a kapusok szokták bírni a strapát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz