Fotó: mlsz.hu

MLSZ: Több magyar U-válogatott élére is új szakembert neveztek ki

A távozó Belvon Attila, Oross Márton és Sándor György helyére is érkezett új szakvezető.
Csakfoci.hu 2023. július 27., csütörtök 16:57
Fotó: mlsz.hu
A távozó Belvon Attila, Oross Márton és Sándor György helyére is érkezett új szakvezető.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 27., csütörtök 16:57

Az új idényben több változás is történt a férfi utánpótlás-válogatott csapatok stábjaiban, távozott a szövetségtől Belvon Attila, Oross Márton és Sándor György, helyükre új szakemberek érkeztek a válogatottak élére - írja az mlsz.hu közleménye.

Az U15-ös válogatottat Szabados József irányítja az új szezonban, aki az elmúlt években több korosztályos válogatott mellett is dolgozott másodedzőként, mostantól vezetőedzőként számít rá a szövetség. Az U15-ös válogatott kerete az augusztusi kiválasztó edzőtábor után alakul ki, majd az októberi első összetartást követően Albániában szerepel a csapat egy UEFA-tornán (Albánia, Észak-Macedónia és Koszovó lesz a három ellenfele), végül novemberben a csehek ellen játszik idegenben két meccset.

Az U16-os válogatott szövetségi edzője Szalai László lesz, aki korábban edzőképzési igazgatóként dolgozott az MLSZ-nél, legutóbb pedig az ázsiai labdarúgó-szövetségben technikai igazgató-helyettesként és a játékosképzés vezetőjeként tevékenykedett. Az U16-osok augusztus végén Izlandra utaznak, ahol két mérkőzést játszanak a házigazdákkal, szeptember 26-28-án pedig a szlovénok ellen lépnek pályára két határmenti összecsapáson, majd november 7-én és 9-én a románok elleni páros meccsel zárják az évet.

Az U17-es együttes a korábban Debrecenben dolgozó, majd legutóbb a Szentlőrinc NB II-es csapatát irányító Jeremiás Gergő vezetésével készül a soros feladatokra. Az U17-es válogatott augusztus 15-én kezdi meg szereplését a Telki Kupán, amelyen Üzbegisztán, Horvátország és Izland lesz a három ellenfele. Ez a torna lesz a mieink főpróbája az október 25-én kezdődő, hazai rendezésű Eb-selejtező előtt, amelyen az andorrai, a bolgár és a bosnyák válogatott lesz az ellenfelünk.

Az U18-as válogatott szövetségi edzője Szélesi Zoltán lesz, aki jól ismeri a korosztály játékosait, másodedzőként tagja volt az idei, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokság szakmai stábjának is. Az U18-as válogatott augusztusban, Szkopjéban Észak-Macedóniával találkozik, szeptemberben a bosnyákokat fogadja Telkiben, október elején Ausztria korosztályos válogatottal játszik, novemberben pedig a szlovákok érkeznek két felkészülési összecsapásra.

Az U19-eseknél nem változik a vezetőedző személye, ugyanúgy Babó Levente irányítja a korosztályt, mint az előző egy évben, U18-ban is. Az U19-es válogatott augusztus 23-án Telkiben fogadja a románokat, majd szeptember első felében a szabadkai Vilotic-kupán szerepel, ahol a szerb, a francia és a montenegrói együttes lesz az ellenfele. Az őszi Eb-selejtezőkre október 11-17. között kerül sor, a mieink Lettországban küzdenek a továbbjutásért a házigazda lett, a gibraltári és a norvég válogatott társaságában. A csapat november közepén Észak-Írországba utazik egy négyes felkészülési tornára, amelyen a házigazdák mellett a lengyelek és a portugálok is részt vesznek.

Az U21-es szövetségi edző személye sem változik, Gera Zoltán irányításával készül a csapat a szeptemberben induló Eb-selejtező sorozatra. A mieink szeptemberben a kazahokat fogadják az első fordulóban, majd Máltára utaznak. Októberben Skóciával idegenben, Belgiummal pedig hazai pályán játszunk, novemberben pedig a spanyolok otthonában lépünk pályára, majd a skótokat fogadjuk hazai pályán.

Olvastad már?
Orbán Viktor: "Nem lehet csak egy Fradi" - a magyar fociról, az FTC BL-bukásáról és a legnagyobb gondokról is nyilatkozott
Orbán Viktor szerint a Ferencváros teljesen váratlan BL-búcsúja rávilágított az élvonalbeli labdarúgásunk egyik legfontosabb gondjára, de a Puskás Akadémia alapítója az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban is nyilatkozott egy fontos és megoldandó problémáról szezonnyitó interjújában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz