MLSZ: Az ilyen jellegű mérkőzések a leggyakoribb célpontjai a fogadási csalásoknak - csak saját felelősségre lehet edzőmeccset szervezni

Az MLSZ Elnöksége a labdarúgóklubok esetleges edzéseivel, sportfoglalkozásaival és edzőmérkőzéseivel kapcsolatban adott ki állásfoglalást.
Privacsek András 2020. május 7., csütörtök 13:59
Az MLSZ Elnöksége a labdarúgóklubok esetleges edzéseivel, sportfoglalkozásaival és edzőmérkőzéseivel kapcsolatban adott ki állásfoglalást.
Szerző: Privacsek András 2020. május 7., csütörtök 13:59

Az MLSZ Elnöksége a labdarúgóklubok esetleges edzéseivel, sportfoglalkozásaival és edzőmérkőzéseivel kapcsolatban adott ki állásfoglalást.

Az Elnökség döntése szerint három professzionális versenyprogram kivételével, a jelen járványügyi helyzetre tekintettel a labdarúgás egészében nem indít hivatalos versenyprogramokat – olvasható a mlsz.hu-n. Az ezekben a sorozatokban nem érintett klubok esetleges edzései, sportfoglalkozásai, edzőmérkőzései nem tartoznak az MLSZ illetékességébe. Amennyiben a klubok saját döntésük alapján újrakezdik/folytatják a szóban forgó tevékenységeket, a vonatkozó általános előírásokat, kormányrendeleteket kell követniük.

Tájékoztatásul azonban az MLSZ Orvosi Bizottsága összeállított egy anyagot, amely minden szakágra és korosztályra gondolva, általánosan a labdarúgó sporttevékenységek együttesére írja a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében követendő szempontokat, magatartási formákat. A minden részletre kiterjedő anyagból külön kiemelik a sportszervezetek legfontosabb és alapvető felelősségét, az öltözők mérkőzések és edzések előtti és utáni rendszeres, a szokásosnál alaposabb takarítását, fertőtlenítését.

A vészhelyzet ideje alatt a sportszervezetek kizárólag saját felelősségükre szervezhetnek edzőmérkőzést, az MLSZ hivatalos edzőmérkőzéseket nem regisztrál, játékvezetőket edzőmérkőzésekre nem biztosít. Kérjük a sportszervezetek körültekintő, bölcs és önkorlátozó döntését ebben a témában, tekintettel a járványügyi helyzetre, valamint arra a tényre, hogy az ilyen jellegű mérkőzések normális körülmények között is a leggyakoribb célpontjai a fogadási csalásoknak, amely most várhatóan erősödni fog.

Olvastad már?
Koronavírus: Elmarad az egyik első magyar focimeccs a leállás óta
Szombaton két NB I-es csapat találkozott volna edzőmérkőzésen, de a körülmények végül nem tették lehetővé a meccset.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz